Sport / Nogomet

Ćavar potpisao, Mioč u Puškaš, Boban out mjesec dana

Ćavar potpisao, Mioč u Puškaš, Boban out mjesec dana

Puno je novosti posljednjih dana prijelaznog roka kad je NK Osijek u pitanju. Prvo je u bratki klub Puškaš Akademiju prešao Benedik Mioč, a danas je ne njegovo mjesto stigao mladi BiH reprezentativac.

Mioč je prema riječima Zorana Zekića u posljednje vrijeme stagnirao i dobro će mu doći promjena sredine u koju je otišao samo na posudbu s ciljem napretka i kasnijeg povratka među bijelo-plave. 

"Vjerujem da će mu dobro doći promjena sredine, da će se iskazati u Puskasu i biti među najboljim veznjacima mađarske lige, a činjenica da smo ga tamo posudili znači da ga se ne odričemo. Dobar je timski igrač, no i on sam je od sebe više očekivao početkom ove sezone," rekao je Zekić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što je Osijek već ranije napustio Jambor, a danas i Mioč jasno je bilo kako Osijek mora nadosmjetiti rupu među veznjacima. Tako im se danas na jednogodišnju posudbu s pravom prvokupa pridružio mladi 20-godišnji Marijan Ćavar. Ćavar je karijeru započeo u Zrinjskom, a prošle je godine nakon zapaženih igara prešao u njemački Eintacht iz Frankfurta gdje ga je doveo Niko Kovač i gurnuo u vatru protiv velikog Bayerna. Ćavar je već odigrao i prve utakmice za A selekciju BiH, a u Osijek dolazi iskazati svoj potencijal.

Nažalost, Osijek je "usporen" novom ozljedom Bobana, odnosno obnovom stare ozljede stopala zbog čega će izostati novih mjesec dana. Tako je Osijek nakon Grezde ostao bez drugog brzanca u ekipi pa je pitanje kako će to nadomjestiti. Sjetimo se, prošle sezone Osijek je često upravo na individualnu kvalitetu i brzinu dolazio do golova. Sad će možda igrači napokon shvatiti da moraju djelovati kao kolektiv ukoliko žele postići zgoditak i dohvatiti pobjedu.

Podsjetimo još kako prijelazni rok traje danas do kraja dana pa su moguće i neke nove vijesti iz osječkog prvoligaša.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!