Sport / Nogomet

Zekić uoči Dinama: Puno je motiva ispred nas

Zekić uoči Dinama: Puno je motiva ispred nas

Krenuli su nogometaši Osijeka u četvrtak u jutarnjim satima prema Zagrebu, gdje ih u petak navečer očekuje ogled s Dinamom. Redovitu konferenciju za novinare u Press salonu Gradskog vrta odradio je jučer trener Zoran Zekić, odgovarajući na pitanja koja su aktualna uoči predstojećeg derbija…

Protivnik - Dinamo je drugačiji nego proteklih sezona, više toliko ne teži posjedu lopte, nego se znaju i neko vrijeme primiriti i onda bljesnuti iz polukontre i kontre preko svojih krila i napadača, pri čemu je Olmo nekako najupečatljiviji. Oni sada djeluju dosta ozbiljnije, pragmatičnije i nekako su više na europskoj razini nego prije. Dakle, puno je motiva ispred nas, to svakako.

Lider - Prvi smo na tablici i to je dodatna obveza za našu momčad. Bit će nam to najteži test do sada iako ni ovi prethodni nisu bili lagani. Nekada se u uMaksimir odlazilo bez nekih posebnih ambicija, no dosta se toga u međuvremenu promijenilo. Jasno je da ćemo morati biti na vrlo visokoj razini jer samo tako možemo do uspjeha. Nećemo ići s mišlju da se branimo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dinamov sastav – Oni će sigurno nešto mijenjati, no ne mogu reći da je to sada neki posebni problem. Činjenica je da imaju zaista širok igrački kadar, puno kvalitetnih igrača na dispoziciji. Primjerice, njima jedan Gavranović ulazi s klupe, a svoju šansu čekaju Majer, Fiolić i ostali.

O Bjelici - Neka rođendan proslavi idućega tjedna, pobjedom nad Švicarcima. S Bjelicom sam nekada igrao u Osijeku, doduše, ja sam tada tek pokušavao izboriti mjesto u momčadi, a on je već bio među onima koji su bili ponajbolji prvotimci. Znamo kakav je trag ovdje ostavio i bit će mi ga drago vidjeti nakon dužeg vremena.

Početna jedanaestorica - Na tragu sam onoga što smo imali protiv Rudeša i Istre, tek možda uz jednu promjenu koja bi bila taktičke prirode, razmišljajući o nekim detaljima iz igre našeg protivnika. Sustav? Ne bih sada o tomu pričao, ajmo sačekati petak navečer.

Izvor: nk-osijek.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!