Sport / Nogomet

Osijek doveo igrača iz Juventusa

Osijek doveo igrača iz Juventusa

Mladi Francuz (20) igra na poziciji zadnjeg veznog, Osijeku je posuđen iz slavnog Juventusa koji ga je poslao na posudbu.

U redove osječkog prvoligaša stigao je mladi veznjak Roger Tamba M'Pinda. Vrlo je zanimljivo to što je u Gradski vrt došao iz talijanskog giganta Juventusa u kojem je nastupao za momčad U-23. Inače je Francuz iz Nyona, visok 187 centimetara, a ostati će zabilježeno da je ugovor s Osječanima potpisao upravo na svoj – 20. rođendan!

To mu je očito bila i rođendanska želja, postati članom našeg kluba, pa je i potpis stavio baš ovoga ponedjeljka, u svom je stilu prokomentirao sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prilagodba na zahtjeve koji ga očekuju

M'Pinda će u Osijeku biti na jednogodišnjoj posudbi, a naš prvoligaš će potom imati mogućnost otkupa njegova ugovora. Prošle je sezone bio posuđeni igrač austrijskom drugoligašu WSG Wattensu u kojem je odigrao 21 utakmicu uz jedan postignuti pogodak i dvije asistencije. Primarna mu je pozicija zadnji vezni, koji će se nastojati nametnuti među Bijelo-plavima.

Preporuke za njega su dobre, krasi ga snaga i izdržljivost i sada je na stručnom stožeru da ga postupno pripremi za uvođenje u konkurenciju za najbolju momčad. Za očekivati je da će mu trebati određeno vrijeme za prilagodbu na novu sredinu i zahtjeve koji ga očekuju, no mlad je igrač i sigurno željan dokazivanja.

Suradnja s Juventusom

Tamnoputi Francuz je profesionalnu karijeru započeo u Bourgoinu, a kao 17-godišnjaka ga je put odveo u slavni torinski Juventus. Bio je jedno vrijeme na posudbi u Ascoliju, igrao u talijanskoj Primaveri, a dolazak u Gradski vrt je na neki način i početak suradnje NK Osijek i jednog od najboljih klubova Europe. Vjerujemo da je Rogeru iskustvo iz Austrije koristilo u igračkom sazrijevanju, prisjećajući se kako je iz druge austrijske lige prije nešto više od godinu dana došao i Robert Mudražija koji je u međuvremenu postao jedan od standardnih članova najboljeg sastava…

Imao je M'Pinda i drugih ponuda iz Austrije i Belgije, a „Juve“ ga je odlučio usmjeriti u Osijek…

Izvor NK Osijek 

   

   


Izdvojeno

Reci što misliš!