Sport / Nogomet

Uskoro nova umjetna trava i preuređenje Speedwaya

Uskoro nova umjetna trava i preuređenje Speedwaya

Najvažnije pitanje vezano je uz teren s umjetnom travom koji se najviše koristio u radu Škole nogometa, a u posljednje vrijeme nije uopće zadovoljavao potrebne standarde. Taj će teren ići u kompletnu obnovu, a najveći dio sredstava za to osigurao je Grad Osijek. Zato je trebalo pričekati objavu javnog natječaja za izvođača radova, a i to je sad prošlo.

- Tri su ponude došle na natječaj, a koliko imamo informacija, jedna će od njih sigurno biti i prihvaćena (ako već i nije, nap.a.) jer su sve odgovarale uvjetima natječaja. Dvije od tri ponude uklapaju se i u financijske okvire. Iznosile su 1,4 milijuna kuna, odnosno 1,6. Ona koja je “iskočila” iz okvira jest ponuda od 2,8 milijuna kuna i ta je odmah otpala. Jasno, sad treba pričekati da prođe žalbeni rok, a ako sve bude išlo prema planu, radovi bi mogli početi 15. srpnja i trajali bi 20-ak dana. Dakle, novu umjetnu travu imat ćemo početkom kolovoza, a to nam je posebno važno zbog Škole nogometa - kaže Gordan Matković, direktor NK Osijek.

Novi izgled dobit će i prvi pomoćni teren, koji je također ozbiljno devastiran. Na njemu će u akciji sljedećih dana biti djelatnici gradskog poduzeća Športski objekti.

-Radovi na tom travnjaku počinju u petak. Promijenit ćemo polovinu travnate površine, a raspitivali smo se o mogućnostima postavljanja drenažnih cijevi na njega. Taj dio bit ćemo prinuđeni učiniti naknadno, ali ti radovi neće oštetiti travu koju ćemo staviti sada - kaže Matković.

I “šlag” za kraj - Speedway. Teren za koji mnogi tvrde da može i te kako koristiti, ali je u posljednjih 20-ak godina neadekvatno održavan isključivo zbog neriješenog statusa. Praktično je bio “siroče” bez skrbnika, a to će se sad promijeniti. Početkom 90-ih godina prošlog stoljeća prema Urbanističkom planu, na tom se prostoru planirao park, ali sada je u suradnji s gradom pokrenuta akcija da se taj teren stavi u funkciju.

- U tijeku je izrada potrebne dokumentacije da terenom na Speedwayu upravljaju Športski objekti. Nakon toga slijedi njegovo ograđivanje i uređivanje, a bit će korišten za rad naše škole nogometa - zaključuje Matković.

Ostaje samo pitanje u kojem će obliku Speedway biti korišten. Je li u sadašnjim gabaritima ili će se Športski objekti u suradnji s NK Osijek odlučiti napraviti više poprečnih travnatih igrališta. Neki izračuni koje je radio bivši sportski direktor Alen Petrović, kažu da bi poprečno stala tri travnjaka. Ako bi se odlučili za taj potez, Škola NK Osijek više nikada ne bi kuburila s terenima za normalan razvoj mladih igrača...

DANAS PROTIV TOMISLAVGRADA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nogometaši Osijeka smjestili su se u svojoj novoj pripremnoj bazi na Kupresu i već odradili prve treninge, a danas će odigrati i prvi prijateljski susret. Protivnik će biti BiH, trećeligaš Tomislavgrad, a susret počinje u 18 sati.

- Zadovoljni smo sa svime što nas je ovdje dočekalo. Temperature su idealne za trening. Svi ozlijeđeni uključili su se u rad, a moguće je da sutra odigramo prijateljski susret protiv domaćina Kupresa. Uglavnom, zasad je sve po planu - referirao je Damir Vuica, tehnički tajnik NK Osijek.

 

Tekst: D.Keler (www.glas-slavonije.hr)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!