Sport / Nogomet

Shvaćam ljutnju Kohorte zbog mog odlaska u Dinamo

Shvaćam ljutnju Kohorte zbog mog odlaska u Dinamo

Domagoj Vida ponovno je u Osijeku. Naravno, to se dogodilo samo nakratko. Kruno Jurčić dao mu je dan odmora nakon povratka s priprema, što je plavokosi branič iskoristio za posjet prijateljima u Osijeku te, naravno, djevojci.

I nije bilo iznenađenje što je viđen u subotu na odbojkaškoj utakmici Europske lige u Gradskom vrtu. Vida i odbojka “vole se javno”. Djevojka Dunja Novalić prvotimka je Vukovara i, naravno, glavni razlog Domagojeve ljubavi prema tom sportu. Zajednički su pratili susret ženske odbojkaške reprezentacije, a Vidi je društvo pravio i prijatelj Buljo.

- Šteta zbog cura, očekivao sam pobjedu, no još ima vremena, mlade su. Bitno je da ljudi uživaju u dobroj odbojci, kazao je “ekspert” za žensku odbojku.

Na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme

Ruku pod ruku s djevojkom Dunjom potpuno je drukčija slika od onoga nedavnog incidenta, kada je u Donjem Miholjcu završio u policijskom zapisniku.

- Veseljak sam, volim izići, to svi znaju i ne treba me zbog toga osuđivati. Uostalom, i mi sportaši smo ljudi, trebamo imati ispušni ventil. Ali, na ovom slučaju sam shvatio koliko ima zlobnih ljudi. Najviše zbog svega sam ja izgubio, premda je jedina moja pogreška bila što sam bio na krivom mjestu u krivo vrijeme. Ako me pitate, da - kriv sam. Kriv sam što sam bio tamo, zbog čega sam već kažnjen samim odstranjivanjem iz reprezentacije. Vjerujem kako više nikada nešto slično neće dogoditi.

Na velikim iskušenjima bit će u milijunskom Zagrebu, gdje će svlačionicu dijeliti i s još jednim malo žešćim veseljakom Sammirom. Vida u Dinamu završetak je posla braće Mamić koji je počeo još prije tri godine.

- Da, kontaktirali su još dok sam bio u Osijeku. Tada u Osijeku nisu našli svoj interes, a i ja sam žarko želio ići u inozemstvo. Dogodilo se da proteklu sezonu nisam dobio pravu priliku u Bayeru. Neobično mi je bilo sjediti na klupi i gledati kako drugi igraju. Spominjala se i posudba, ali ja nisam pristajao na to jer to je to već znak kako ti ne vjeruju. Imao sam još ponuda, ali nisam htio trčati za novcem, nego učiniti nešto što će mi pomoći i dalje u karijeri. Dolazak u Dinamo smatram dobrom solucijom, jer sam sigurno sada bliži mogućnosti povratka u reprezentaciju. A što se tiče inozemstva, bez obzira na to što imam ugovor na pet godina, budu li moje igre dobre, mogao bih opet van već za godinu-dvije.

Nije više “jedan od nas”

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dinamo svako ljeto sanja Ligu prvaka. Na startu kvalifikacija dobio je neugodni azerbajdžanski Neftči.

- Od svih mogućih suparnika izvučen je najteži suparnik. Ali, znaju se želje. Cilj je Liga prvaka i meni osobno velika motivacija igrati u najjačem natjecanju. Zato se moramo dobro pripremiti jer posao neće biti lagan.
Dok je nosio kapetansku vrpcu Osijeka, grad je bio išaran grafitima “Domagoj Vida je jedan od nas”. Postao je ljubimac Kohorte, kojima je sigurno teško pao odlazak u “omraženi” Dinamo.

- Nisam se još čuo ni sa kim od dečki iz Kohorte, ali čuo sam po gradu da im nije baš legao moj odlazak u Dinamo. Potpuno razumijem njihovu ljutnju, ali moraju me razumjeti. Pa da je vrhunski posložena situacija u Osijeku, nikada ne bih otišao odavde. Živim i živjet ću od nogometa i zato sam zaključio kako je odlazak u Dinamo u ovom trenutku najbolje rješenje - zaključio je Vida.

Tekst: K.Lacković (www.glas-slavonije.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!