Sport / Nogomet

Iz Krpan Babić akademije u bogatu Fiorentinu

Iz Krpan Babić akademije u bogatu Fiorentinu

Marko Hanuljak, U-19 reprezentativac Hrvatske i član NK Hypo Limač Osijek, potpisao je sinoć trogodišnji ugovor s talijanskom ACF Fiorentinom. Hanuljak s Akademije Krpan&Babić seli za Firenzu u talijansku Serie A, a gdje je Fiorentina posljednju sezonu završila na 8. mjestu. Hanuljak je transfer ostvario u Ligu 5-ice!

Hanuljak je na Akademiji Krpan&Babić bio članom od 2012. godine, kamo je stigao iz NK Đakovo-Croatije. Vrlo brzo, s pozicije ofenzivnog veznjaka i ‘playmakera’ nametnuo se i Savezu, postao članom U-14 momčadi Hrvatske, s debijem za nacionalnu vrstu već 2014. Do sada je za reprezentaciju odigrao preko 30 utakmica, zabio 3 gola.

Hanuljak može igrati i na poziciji zadnjeg veznog igrača, što ga je učinilo iznimno zanimljivim brojnim europskim klubovima. Zimus je postao punoljetan, a od novesezone igra za Fiorentinu!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zahvalan sam cijeloj Akademiji, svim trenerima, od neponovljivog Milana Đuričića nadalje … Ovo je velika sreća. Nadam se da ću imati priliku vrlo brzo opravdati povjerenje talijanskog nogometnog diva. Veselim se strahovito. Osjećam se kao u snu – kazao je Hanuljak za službenu stranicu kluba.

Liječnički pregled je prošao, ugovor potpisao, još jučer odradio prvi trening uz ‘viole’. Sretno!

    


Izdvojeno

Reci što misliš!