Sport / Nogomet

Osijek kreće u europsku priču: Henty starta u izmijenjenoj formaciji

Osijek kreće u europsku priču: Henty starta u izmijenjenoj formaciji

Trener nogometnog kluba Osijek uoči prve ovosezonske domaće utakmice održao je press konferenciju. U uvodu je čestitao izborniku i igračima na srebrnoj medalji i, kako sam kaže, pomalo sebično naglasio kako se sad fokus javnosti okreće prema domaćem nogometu.

Nakon toga okrenuo se sutrašnjem susretu između Osijeka i Petrocluba u sklopu Europa lige. Podsjetimo, Osijek je u prvom susretu uz dosta problema remizirao 1:1 s moldavskim predstavnikom.

"Moja momčad i ja smo djelovali s dosta problema u prvoj utakmici jer smo još u fazi priprema i noge su teške. I sami znate da smo ove dvije utakmice planirali kao pripremne iako smo znali da je snaga protivnika kudikamo jača nego protivnika s prošlogodišnje europske priče," rekao je u uvodu Zekić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglasio je kako su igrači željni igre i da je njegov zadatak obuzdati ih i da bez nervoze nastupe u sutrašnjem dvoboju u kojem je bitno bezbolno proći u sljedeći krug gdje već čeka Glasgow Rangers.

"Moldavci su dosta brzi i mi prije svega sutra moramo dobiti na voljni momenat i prije svega na našu kvaliteu," rekao je Zekić.

Sutra ćemo vidjeti i premijeru ovoljetnog pojačanja Hentija, a vidjeti ćemo i promjenu sustava.

"Treba nam njegova probojnost i zato će on sutra zaigrati. Bitno je i da osjeti atmosferu Gradskog vrta. Osim promjena u sastavu vidjeti ćete i promjenu sustava o čemu ne bi puno pričao i bolje da sutra to svi dođete vidjeti uživo," dodao je pomalo zagonetno Zekić.

U prvoj utakmici Osijek je imao puno problema kod iznošenja lopte i osvajanja posjeda nakon izgubljene lopte i upravo to je ključ u sutrašnoj utakmici u kojoj Osijek mora biti puno kvalitetniji prema naprijed.

Osvrnuo se Zekić i na Karla Kamenara koji je najavljen kao veliko pojačanje, ali zasad nije u fokusu prve momčadi. Zamolio je on tako za strpljenje i rekao kako će on zasigurno biti veliko pojačanje kad se u potpunosti adaptira na Osijek.

Zekić se nada i velikoj posjeti u Gradskom vrtu na valu nogometnog ludila koje vlada u Hrvatskoj. Podsjetimo, utakmica počinje u 20:45, a godišnje ulaznice možete kupiti danas i sutra od 12 do 18 sati ispred dvorane Gradski vrt. Na dan utakmice otvorene su i blagajne na stadionu Gradski vrt.

SiB.hr

    


Izdvojeno

Reci što misliš!