Sport / Nogomet

Zekić uoči Europe: Moldavci nisu poput Santa Colome, bit će teže

Zekić uoči Europe: Moldavci nisu poput Santa Colome, bit će teže

Nogometaši Osijeka vratili su se iz Austrije gdje su odradili najvažniji ciklus priprema za nastupajuću sezonu. Trener Zoran Zekić je zadovoljan i angažmanom igrača i onim što su Bijelo-plavi imali na raspolaganju proteklih dana.

- Mislim da su uvjeti za rad bili perfektni i želim se ovom prilikom zahvaliti našim ljubaznim domaćinima na gostoprimstvu koje su nam iskazali. Hotel je bio odličan i zaista smo imali sve što nam je potrebno. Mislim da smo vrijeme provedeno tamo iskoristili na najbolji način, a normalno je da čovjeku uvijek nešto fali. Tek smo nešto manje od mjesec dana u pogonu, intenzitet rada je bio prilično jak, no vjerujem da smo dosta toga uspjeli napraviti od onoga što smo planiral, rekao je Zekić.

Najbolje je bilo protiv Videotona

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osvrnuo se kormilar osječkog prvoligaša i na svaku od kontrolnih utakmica koje su Osječani odigrali u Štajerskoj, a bilo ih je ukupno pet:

- Teško je o tomu govoriti jer ne možemo znati u kakvom je protivnik stanju i koji je intenzitet njihovih treninga. No, ono što smo pokazali na startu protiv Videotona bilo je najbolje tijekom svih 90 minuta. Najlošije izdanje imali smo u dvoboju sa Shkendijom kojega smo, uostalom, i izgubili iako smo propustili dosta prilika. Sa Škotima smo bili i rastrčani, sigurni i efikasni, a ne znam kakvim bih okarakterizirao susret s Lokomotivom što se tiče samoga intenziteta, ali sam u konačnici bio zadovoljan. Iako su oni igrali bez svojih reprezentativaca, jasno je da svaki njihov igrač ima kvalitetu i da je jako dobro plaćen jer igra u prvaku Rusije. Ova zadnja utakmica protiv ZTE-a je bila prilika da prvenstveno vidimo mogućnosti nekih mlađih igrača. To su za njih svakako korisne provjere. Mislim da u njima imamo perspektivu i da su oni naša snaga za budućnost.

Stručni stožer je značajan dio vremena na pripremama u Austriji posvetio i analizi učinjenoga u proteklih 13 dana…

Snimali smo ne samo svaku utakmicu, nego i svaki trening i sve skupa učestalo analiziramo. Naravno da ima detalja koji mi smetaju i koje bih želio promijeniti jer se neke pogreške iz prošlih sezona znaju ponavljati. Na tomu se stalno mora raditi.

Moldavci nisu poput Santa Colome

Osječanima već sljedećega tjedna slijedi prva europska utakmica u kojoj će gostovati u Moldaviji.

- Znam da će ogledi s Petrocubom biti zahtjevni, ne možemo kao prošle sezone te prve europske oglede praktički tretirati kao pripremne jer je protivnik neupitno bolji i jači od UA Santa Colome s kojom smo lani startali u Europi. Znam da će to ljudi drugačije gledati, ali su Moldavci u punom natjecateljskom pogonu, odigrali su već 14 prvenstvenih susreta. Gledali smo ih i mogu reći da su dosta čvrsti i organizirani, stoje sa svih 10 igrača iza lopte i nije to lako probiti.

Nema posebnih nepoznanica

Zekić je dodao da Petrocub ne razmišlja isključivo o čuvanju svojih vratiju, nego da može biti i opasan kada krene prema suparničkom šesnaestercu:

- Znaju kvalitetno izaći u kontru i polukontru, a pozornost moramo obratiti i na njihove prekide. Uglavnom, moramo biti strpljivi, puno više trčati bez lopte i otvarati koridore prema njihovim vratima. Pripremat ćemo se idućih dana na takve okolnosti, dečkima smo na neke stvari već i ukazali. Sada je sve podređeno startu u Europi. Imamo još vremena do srijede poraditi na taktičkim zamislima, bez obzira što neće biti nekakvih posebnih nepoznanica kada je riječ o suparniku. Međutim, mi se moramo prezentirati u kvalitetnom izdanju.

SiB.hr/nk-osijek.hr
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!