Sport / Nogomet

Osijek i moskovski Lokomotiv odigrali utakmicu bez golova

Osijek i moskovski Lokomotiv odigrali utakmicu bez golova

Nakon što su u dva navrata izgubili od Lokomotiva na zimskim pripremama u Španjolskoj, Osječani su ovaj puta odigrali neriješeno s Moskovljanima. Nije bilo golova u čvrstoj utakmici, niti puno izglednih situacija u oba šesnaesterca, no Zoran Zekić može biti zadovoljan kako je njegova momčad izgledala protiv ruskog prvaka.

Lokomotiv nije puno toga napravio tijekom ovih 90 minuta, budući da su Bijelo-plavi pozicijski vrlo dobro pokrivali teren u fazi obrane, dok su strpljivom i kombinatornom igrom pokušavali biti što opasniji i konkretniji na suparničkoj polovici, ali nije nimalo lako probiti obranu ruskog prvaka.

Protivnik se nije naigrao

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bio je Osijek nadmoćniji i poduzetniji u prvom poluvremenu, a situacija u kojoj se Boban našao nakon Barišićeva centaršuta, s loptom na desetak metara od vratiju, bila je i najopasnija u tom dijelu susreta, iako osječki napadač nije uspio pucati kako je želio. Ostali su pokušaji uglavnom bili udarci s dvadesetak metara koji nisu pogađali okvir vratiju. Stvarali su Osječani višak u sredini terena gdje je svestrani Škorić fino razigravao suigrače, tražila su se najbolja rješenja prema Bobanu i Mariću, pri čemu su Hajradinović i Lopa odradili dobar dio posla, uz Mioča koji se priključivao iz drugog plana.

Uvijek ofanzivno orijentirani Barišić nije baš imao puno prostora za svoje upotrebljive ubačaje s lijevog krila, no gledajući s druge strane – Lokomotiv je tek u dva-tri navrata s loptom došao do osječkog kaznenog prostora i samo je jednom ozbiljnije zaprijetio Malenici i to iz slobodnog udarca.

Optimizam uoči europskih nastupa

Lončar je uz Baraća (njegova ozljeda aduktora ne bi trebala biti ozbiljnije prirode) iskazao sigurnost u zadnjoj liniji, kao i Radeljić koji je kasnije zamijenio standardnog Sinjanina na stoperskoj poziciji. I Pilj je svojim ulaskom donio potrebnu dozu agresivnosti u veznom redu dok je za Šoršu bilo važno odigrati cijelu utakmicu nakon što je propustio nekoliko treninga kada je bio u poštednom režimu. U drugom dijelu je i Lokomotiv u nekoliko navrata zaprijetio uglavnom iz prekida ili udarcima iz daljine, dok su u osječkoj momčadi pokušavali Henty, Marić i Boban, ali nisu uspjeli nadmudriti protivničku obranu i njihovog sigurnog vratara Kochenkova.

Dojam kojega su ostavili Zekićevi izabranici svakako je pozitivan, bez obzira što za Lokomotiv nisu igrali njegovi reprezentativci iz nekoliko zemalja s kojima bi prvak Rusije zasigurno bio goropadniji i ubojitiji. Osijek je, pak, pokazao da se može nositi s jakim suparnikom i s optimizmom iščekujemo skorašnje europske nastupe.

izvor: NK Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!