Hrvatska-Senegal u Gradskom vrtu: Zabrana unošenja kišobrana, torbi, tekućine pa čak i voća!

Hrvatska-Senegal u Gradskom vrtu: Zabrana unošenja kišobrana, torbi, tekućine pa čak i voća!

gradski vrt

Rasprodane su sve ulaznice za predstojeću prijateljsku utakmicu između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Senegala, koja se u petak igra u Gradskom vrtu s početkom u 18 sati. U prodaji je bilo 15.500 ulaznica za tribinu Zapad gore i dolje, Istok i Sjever dok će na Jugu biti smješteni igrači mlađih kategorija NK Osijek.

Vrata našeg stadiona otvaraju se dva sata prije početka susreta, dakle u 16,00. Imajući u vidu činjenicu da će na ovaj sportski događaj doći veliki broj posjetitelja, na neke stvari i okolnosti treba dodatno upozoriti.

Neće biti parkinga u krugu stadiona

Upozorenje se prvenstveno odnosi na parkirna mjesta za navijače koja su bitno smanjena u krugu Gradskog vrta zbog činjenice da će broj službenih vozila biti značajno veći nego prigodom drugih utakmica. To se odnosi i na tehnička vozila, kao i ona osobna jer je nužno osigurati parking za one koji imaju VIP ulaznice kao i za mnogobrojno tehničko osoblje, pa će se u tu svrhu koristiti i parkirna mjesta ispred susjedne sportske dvorane.

Stoga iz HNS-a i NK Osijek poručuju svima koji to mogu da koriste usluge javnog gradskog prijevoza, a onima koji dolaze iz drugih gradova i mjesta da parking potraže u okolici stadiona. U skladu s tom preporukom, važno je doći ranije na odredište.

Također, bitno je napomenuti da će Wilsonova ulica i ovaj puta biti zatvorena za promet i to već od jutarnjih sati.

Pratiti oznake na tribinama

Što se, pak, tiče samoga ulaska na tribine, na ulaznicama piše koji je vaš sektor, red na tribini i sjedalo. Treba samo pratiti oznake koje su vidljivo postavljene na cijelome stadionu, a po ulasku na tribinu pomoći će vam i volonteri da lakše i brže dođete do svoga mjesta.

Prvi puta će biti korišten novi sigurnosni sustav ulaska (ugrađeni su tzv. „kentauri“ kroz koje će se prolaziti), pa da bi se izbjegle veće gužve na ulazima gledatelji koji pristižu ne bi trebali čekati posljednji trenutak za dolazak, nego se što prije pojaviti u Gradskom vrtu.

I još jedno upozorenje: nemojte zaboraviti osobnu iskaznicu, budući da će redari prilikom ulaska provjeravati podatke koji su otisnuti na ulaznicama i moraju se, dakako, „poklapati“ s onima koju su na vašim osobnim dokumentima.

PROČITAJTE JOŠ: Županijski sud u Osijeku Mamića osudio na 6 i pol godina zatvora!

Popis zabranjenih stvari i predmeta

Da bi se jednostavnije i bez zastoja ulazilo na tribine, treba voditi računa i o onome što se ne smije unositi na stadion. Dakle, to su torbe i ruksaci, kišobrani (u slučaju oborina, treba ponijeti kabanicu), boce, limenke, pića u tetrapaku, a nije dopušteno niti unošenje voća. Osvježavajuća pića će se moći kupiti na tribinama, a konzumirat će se u plastičnim čašama.

Preporuka iz zaštitarske službe je da izbjegavate nositi i upaljače jer su i oni na popisu zabranjenih stvari. Podrazumijeva se zabrana svih vrsta oružja, pirotehnike i svega onoga što bi moglo utjecati na sigurnost posjetitelja i pokvariti im užitak i ugodu na stadionu.

Izvor: nk-osijek.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja