Sport / Nogomet

Špehar: Nećemo praviti hajku na igrače na osnovu glasina

Špehar: Nećemo praviti hajku na igrače na osnovu glasina

Slijedom priče da su i navijači Osijeka počeli prokazivati nogometaše koji vole ostati malo duže u noćnom životu, u Gradskom vrtu nisu se previše uzbudili.

Naime, u klub je navodno stigao e-mail u kojem je neki dušebrižnik vidio, kako kaže igrača I.M.-a (inicijali sugeriraju na Ivana Miličevića), u sitnim satima u Aljmašu. Predsjednik Robert Špehar spušta loptu na zemlju i tvrdi kako nije u tijeku nikakav "lov na vještice".
- Pomalo mi je smiješna ta tvrdnja, jer do kuda bismo stigli kad bismo povjerovali svakoj glasini. Ne želimo praviti nikakvu hajku na igrače, a kazna koju je zaradio Josip Barišić, koji je sam priznao noćni izlazak i zbog toga se ispričao, samo je upozorenje drugima da se tih pravila moraju pridržavati. Disciplinski postupak pokretat ćemo samo ukoliko netko od klupskih djelatnika zatekne igrača u nedopušteno vrijeme izvan kuće, a i nakon te prijave ćemo provesti internu istragu. Nekakve poruke od neimenovanih izvora nisu i nikada neće biti osnova da kaznimo nekog od igrača. Uostalom, više ćemo raditi na preventivnim mjerama nego na represivnim, pa ćemo s igračima obaviti i sastanak na kojem ćemo im ukazati da kršenje discipline na taj način nije prihvatljivo. Uglavnom, taj ćemo problem rješavati unutar kluba, rekao je Špehar.
Ni u navijačkim redovima nemaju pojma o tome da bi netko od njihovih članova "cinkao" igrače.
- Meni je to smiješno. Kohorta nije policija koja bi lovila igrače u noćnom životu. Nas zanima samo ono što oni pružaju na terenu, a ne njihov privatni život. Osim toga, nemam nikakvih saznanja da je bilo koji naš član prijavio klubu da je vidio nekoga od igrača u noćnom životu. Ne bavimo se mi takvim stvarima, tvrdi Grgur Vasilj, predsjednik navijačke Udruge Kohorta.

TEKST: Dalibor Keler, www.glas-slavonije.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!