Sport / Nogomet

Novac od Bayera ne rješava sve probleme

Novac od Bayera ne rješava sve probleme

Momčad pod paskom trenera Vlade Bilića odrađuje svoj dio posla, a što se tiče kadrovskih promjena, tu novosti nema. Prema svemu sudeći, neće ih ni biti, što ne znači kako su čelni ljudi na godišnjem odmoru, nego jednostavno da je procjena vodstva kluba i struke kako je, u danoj situaciji, aktualni kadar dovoljan za izazove sljedeće sezone.

Potvrdio je to i predsjednik Robert Špehar, pojasnivši i novo prolongiranje potpisa ugovora s Markom Babićem.

- Nema tu nikakvih problema, nego je nova odgoda došla samo zbog razloga što direktor Gordan Matković nije u Osijeku. Trebao bi se s puta vratiti u srijedu, tako da bi Babić već u četvrtak mogao obaviti tu formalnost. Dolazaka najvjerojatnije neće biti, o novim licima smo prestali razmišljati. Zaključili smo da ova momčad po kvaliteti može iznijeti teret očekivanja u sljedećoj sezoni te ćemo reagirati tek u slučaju iznenadne prodaje i odlaska nekog od aktualnih igrača - objasnio je predsjednik bijelo-plavih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Klupska blagajna ionako ne bi podnijela kupnju pravog pojačanja, iako bi se njeno stanje vrlo skoro moglo poboljšati. Još uvijek nije poznata visina transfera Domagoja Vide iz Bayera u Dinamo, no zato jest postotak koji treba pripasti Osječanima. Tih 20 posto koje trebaju sjesti od strane "apotekara" moglo bi donijeti vrlo lijep iznos ako se potvrde nagađanja o visini Vidinog transfera u Maksimir, a ona idu čak do 2.7 milijuna eura. No za sada je taj iznos samo to - nagađanje, jer službene potvrde još nema.

- Pokušali smo u HNS-u saznati detalje, no još uvijek nema službene obavijesti. Mislim da je zakonski rok tjedan dana te očekujem kako ćemo vrlo brzo biti upoznati s time. Naravno da smo vrlo zainteresirani, znamo kako je teško stići do novca i ovakva financijska injekcija odlično bi nam došla. To je u svakom slučaju dobra vijest, no i dalje ne želimo previše nagađati o visini tog iznosa.

No zato Špehar odmah upozorava kako taj novac nije nikakav razlog za euforiju, jer koliko god visok bio, neće riješiti sve probleme u Gradskom vrtu.

- Apsolutno nema mjesta euforiji, jer kako će taj novac doći, tako će praktički istog trena i otići. Njime ćemo pokriti neke zaostatke prema igračima i dobavljačima, ali u svakom slučaju olakšat će nam poslovanje, vjerujem bar do Nove godine. No mi ćemo nastaviti raditi kao da tog novca neće ni biti, a kad dođe, dobro dođe - završio je Špehar.

[important title=U srijedu s Mađarima]Nakon međusobnog ogleda prošle subote, bijelo-plavi će u srijedu odigrati i prvu službenu prijateljsku utakmicu. Protivnik će biti novi mađarski prvoligaš PMFC, a susret se igra u srijedu u 18.30 sati u Gradskom vrtu.[/important]

[important title=Robert Špehar uoči današnje Skupštine Udruge 1. HNL]Nije mi ambicija, ali neću odbiti mjesto predsjednika

U Zagrebu se danas održava Skupština Udruge prvoligaša na kojoj bi, prema najavama, dosadašnji predsjednik Robert Markulin trebao odstupiti. Robert Špehar jedan je od dopredsjednika Udruge te se spominje i kao nasljednik Markulina.

- Osobno se nisam kandidirao, jer tamo i nisam da bih "ganjao" funkcije, nego da predstavljam klub. Mjesto predsjednika mi nije prioritet, ne guram se tamo. Najvažniji je zajednički rad na napretku i poboljšanju našeg nogometa. Ali, naravno, ako budem predložen i izabran, prihvatio bih tu dužnost. No, ponavljam, ionako jedna osoba ne može mnogo učiniti, nego svi zajedno.[/important]

TEKST: G. Roguljić (Glas Slavonije


Izdvojeno

Reci što misliš!