Ikona osječkih navijača Nenad Bjelica novi je trener zagrebačkog Dinama

Ikona osječkih navijača Nenad Bjelica novi je trener zagrebačkog Dinama

61502699 nenad bjelica

Legendarni nogometaš bijelo-plavih i ikona osječkih navijača, nakon iznenadnog otkaza u poljskom Lech Poznanu, nije dugo čekao na novi angažman - od danas je novi trener zagrebačkog Dinama.

46-godišnji Osječanin sjeda na klupu Modrih s koje je poslije poraza od Rudeša "odletio" Nikola Jurčević. Iz Maksimirske 128 stigla je i službena potvrda te je za srijedu u 12:00 zakazano predstavljanje Bjelice na press-konferenciji.

Bjelica će odraditi dvije preostale obveze Dinama do kraja natjecateljske sezone , a onda i povesti momčad na ljetne pripreme i u novu sezonu.

Bjelica je u HNL-u najveći utisak ostavio u matičnom Osijeku kojem je bio najbolji igrač one legendarne jeseni 2000. kada su Osječani bili najbolji u HNL-u, a u Europi su ostavili najveći trag u povijesti kluba eliminiravši Brondby i Rapid Beč pa onda ispavši od Slavije Prag.

Omiljen je među Kohortom, koja mu je i dugo nakon njegovog odlaska iz kluba pjevala "Jedan je Bjelica Nenad" za sve što je učinio u Osijeku i kao igrač i kao čovjek, a kako će oni primiti ovu vijest da odlazi trenirati rivalski klub i radit za Zdravka Mamića, vidjet ćemo već na prvom gostovanju Dinama u Gradskom vrtu u novoj sezoni.

SiB.hr
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Utorak

Srijeda

Četvrtak