Sport / Nogomet

Zekić: ''Sanjam dan kada ću pred istokom dignuti trofej!''

Zekić: ''Sanjam dan kada ću pred istokom dignuti trofej!''

Uoči današnjeg derbija s Cibalijom, trener bijelo-plavih Zoran Zekić odradio je u svoju obvezu prema medijima i to na dosta emotivan i pomalo neoubčajen način. Izdvojili smo neke njegove najzanimljivije izjave.

"Vjerujem kako sam sposoban Osijek odvesti tamo gdje svi želimo - do osvajanja trofeja. Sanjam dan kada ću pred našim istokom podignuti taj trofej! Vjerujem u sebe i svoje vizije. Ne mislim kako sam uvijek vukao dobre poteze, ne smetaju me ni kritike kojima sam izložen, jer trener je uvijek na prvoj liniji bojišnice. To me samo tjera da budem još bolji. I zato ću nastaviti vući i raditi dok god ljudi iz kluba vjeruju u mene. Neću Osijek napustiti na način u kojim sam u njega došao - obavijen upitnicima i nepovjerenjem. Mogao sam se već slomiti jer sam imao tri ponude kakve su za trenere koji rade u Hrvatskoj san snova, ali ostao sam jer želim dalje napredovati i mom Osijeku donijeti taj trofej. Ne čuvam ja ovdje svoju guzicu kako neki misle! Sam sebi sam najveći kritičar, jer smatram kako je to jedini način na koji se može napredovati u nogometu. Želim uvijek biti iskren, ništa ne lakirati, ni kad je dobro, ni kad je loše. Možda ponekad ta moja iskrenost ljudima ne legne baš najbolje pa ispadnem bahat, ili što ja znam kakav"

Kada su mu novinari poručili kako će sutra postati trener koji je najviše puta vodio NK Osijek, ZZ je odgovorio u svom prepoznatljivom sarkastičnom stilu : "Što, opet neki rekord? Ima li još neki koji nisam srušio?"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se tiče utakmice s Cibalijom, Zekić ne prihvaća komentare da su Vinkovčani s puno većim motivom, a da su njegovi izabranici u komfornoj situaciji…

"Ne znam zašto bismo nakon tri poraza zaredom bili u nekakvoj komfornijoj zoni. Doduše, plasman je trenutno zadovoljavajući, ali je svako opuštanje zabranjeno. Nećemo valjda sami sebe kompromitirati u samoj završnici sezone?! Imamo obvezu i prema našim navijačima i samima sebi dati sve od sebe. To što je Cibalia u problemima, nikako im naravno ne zavidim na tomu, ali mi moramo razmišljati o sebi. Želim im da ostanu u Ligi, ali ne preko nas. "

Zekić ističe da je priča o zalaganju već postala „isprazna“ i da se o tome govori još samo u ovom, hrvatskom podneblju:

"Motiva ne bi smjelo nedostajati ni u jednom danu, niti na jednom treningu, a kamoli na utakmici! To su detalji o kojima se, vrlo vjerojatno, priča samo na ovim prostorima. Sumnjam da treneri u Njemačkoj pričaju o takvim stvarima jer ako moraju naglašavati angažman i želju, onda smo već u startu u problemima. Mislim da smo „ispucali“ svoj arsenal gluposti u ovoj sezoni i da moramo itekako razmišljati o kvaliteti izvedbe, a ovo oko borbenosti napokon mora postati normalno."

SiB.hr
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!