Sport / Nogomet

Osijek izgubio u Zaprešiću autogolom Šimuneca u 92. minuti

Osijek izgubio u Zaprešiću autogolom Šimuneca u 92. minuti

Prvi subotnji ogled 33. kola Hrvatski Telekom Prve lige igran je u Zaprešiću, gdje je Inter uz puno sreće stigao do pobjede protiv Osijeka. Momčad Samira Toplaka malo je toga pokazala u 90 minuta, ali je u sudačkoj nadoknadi autogolom stigla do sva tri boda...

Ni krivi ni dužni nogometaši Intera su na svom travnjaku u Zaprešiću stigli do pobjede protiv Osijeka. Momčad Zorana Zekića puno je više pokazala u 90 minuta igre, ali dominaciju nije konkretnije iskoristila. Junak domaćih i tragičar gostiju bio je Andrej Šimunec, branič Osijeka autogolom je u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Interu.

Izgubila je bolja momčad koja je pokazala više i koja je konstantno bila agilnija i opasnija te stvarala prigode koje, međutim, nije znala iskoristiti. S druge strane, Inter je slavio autogolom Šimuneca u sudačkoj nadoknadi vremena, a da je prethodno samo jednom ozbiljnije priprijetio vrataru Malenici. Trener Osijeka Zoran Zekić je na konferenciji za novinare izjavio:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nikada ranije nisam izgubio utakmicu, a da nam protivnik nije niti jednom zapucao u okvir vratiju! Eto, nije ni morao da bi došao do bodova, budući da smo si sami pogodili mrežu. Ne mogu igračima prigovoriti da nisu htjeli, da se nisu trudili jer smo cijelo vrijeme bili bolja momčad na terenu, sa tri-četiri izrazite prigode za gol i još dosta situacija koje su dosta obećavale. Je li to nesreća, peh ili nešto treće, možda posljedica nečega od ranije kada nismo bili pošteni sami prema sebi, pa nam se sada to vratilo, može se o svemu govoriti. No, igrali smo dobro većim dijelom utakmice, bili smo opasni, iako smo opet imali dosta izostanaka dok su pojedinci poput Barišića i Grezde igrali nezaliječeni.

Kormillar Intera Samir Toplak realno je prokomentirao susret u kojem je njegova momčad uspjela drugi puta ove sezone slaviti protiv Zekićevih izabranika:

- Prije svega moram zaključiti da smo zaista sretno došli do pobjede. Zabiti takav gol je splet za nas sretnih okolnosti, ali i to se događa u nogometu. U prvom poluvremenu smo bili beskrvni i bezidejni, što nam se nerijetko događa, kao da nam nedostaje još pola sata za zagrijavanje prije utakmice. Nismo imali energije, Osijek je bio bolji, stvarao šanse, dok je u nastavku ipak bilo nešto bolje s naše strane. Susret je „vukao“ na neriješeno, pa i na pobjedu gostiju, no na kraju smo, eto, ipak došli do sva tri boda i čestitam na tomu svojim igračima, rekao je Toplak.

Rezultati by SofaScore


SiB.hr
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!