Sport / Nogomet

Loše prvo i solidno drugo poluvrijeme za tri boda Osijeka

Loše prvo i solidno drugo poluvrijeme za tri boda Osijeka

Kad upadneš u rupu, teško je iz nje izaći..., a NK Osijek je igrački u jednoj velikoj rupi i to se vidjelo i danas u susretu protiv Istre. Srećom po njih, ovog puta rezultat ih je pomazio pa su došli do tri boda u Gradskom vrtu.

OSIJEK 2:0 ISTRA

Prvo poluvrijeme Osijek je nastavio u ritmu kao i protiv Rudeša. Tromo i nezainteresirano, bez pravih prijetnji pred golom gostiju uz tek poneki polu pokušaj. Zbog toga se Zekić rano odlučio na zamjenu, pa je iz igre već u 20. minuti izašao Mudražija, a ušao Hajradinović koji je u nastavku susreta pokazao vrlo dobru igru.

PXL 130418 20285567

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi dio bio je znatno energičniji kad su Bijelo-plavi u pitanju, a to im se i isplatilo. Već početkom nastavka prijetili su Boban, Bočkaj i Barišić koji pogađa i gredu, da bi u 66. minuti jedna lijepa akcija u kojoj je Marić uz desnu aut-liniju petom odigrao loptu za Bobana koji odmah asistira natrčalom Hajradinoviću. Veznjak domaćina je u punom naletu lijevom nogom vrlo atraktivno pogodio sam gornji lijevi kut za 1:0.

Nakon toga Istra je pokušala ozbiljnije priprijetiti Osijeku, ali su svi njihovi napadi bili jalovi i bez prave ideje. U 88. minuti susret je zaključio Boban pogotkom i ovacijama tribina nakon što je nedavno proživio obiteljsku tragediju i smrt brata.

PXL 130418 20285585

"Poslije obiteljske tragedije vratio se još jači. Pokazao je karakter i pravu mentalnu snagu i vukao je cijelu momčad, poput lokomotive. Nije izgubio nijedan duel, nijednom nije povukao nogu, jedini je bio pun energije i u prvom poluvremenu što sam i rekao u svlačionici, za vrijeme odmora. Ponosan sam na Gabrijela, znam da mu ništa ne može nadoknaditi gubitak brata, ali neka barem osjeti malo radosti nakon teških trenutaka koje je proživio," rekao je nakon susreta Zekić.

PXL 130418 20285580

Hoće li ova pobjeda Osječanima značiti otpuštanje kočnica u onom pozitivnom smislu, kao i o potpori navijača, upitali su novinari trenera Osijeka nakon utakmice.

"Svi se tomu nadamo, drugo poluvrijeme je bilo dosta dobro, bez onog grča iz prvog dijela susreta, kada smo bili u strahu od pogreške, a to u nogometu nije dobro. U svemu tome dopustite mi da čestitam našoj Kohorti i najvjernijim navijačima koji su nam pružili pravu podršku i bili nam zaista 12. igrač. Dali su nam impuls kada je bilo najpotrebnije," zaključio je Zekić.

Osijek u iduću srijedu gostuje u Maksimiru protiv Dinama.

SiB.hr
Foto: Davor Javorović/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!