Sport / Nogomet

Zekić: ''Rudeš je novi filer za iduću sezonu''

Zekić: ''Rudeš je novi filer za iduću sezonu''

Bijelo-plavi su u petak prije podne krenuli put Zagreba gdje ih dan kasnije očekuje utakmica protiv Rudeša. Pitali smo trenera Zorana Zekića što treba promijeniti, odnosno poboljšati u igri u odnosu na ogled s „Lokosima“ nakon kojega naš kormilar nije bio zadovoljan…

Važna je trka bez lopte, brže otvaranje prostora, dakako i kombinatorika. I još nešto, bitno je na terenu preuzeti više rizika nego što je to bilo s Lokomotivom. Tada to nismo učinili na vrijeme, pa je izostao i priželjkivani rezultat. Sada bi trebalo biti bolje, istaknuo je Zekić.

Ponoviti izdanje iz prosinca

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rudeš je u grčevitoj borbi za opstanak, još uvijek svim ostalim prvoligašima gleda u leđa, ali nikomu nije lak suparnik?

Oni imaju svoju borbu, njima je svaka utakmica kvalifikacijska. Osvojili su osam bodova u proljetnom dijelu sezone i uopće ne igraju loše. Drugačije su posloženi, nakon što su promijenili trenera, mijenjao se i sustav u kojem igraju. Doveli su neke igrače, sigurno je da je njima veliki motiv odigrati što bolje protiv nas. Podsjećam da smo samo jednu od tri dosadašnje međusobne utakmice odigrali na način koji zadovoljava i nas i naše ambicije. Nadam se da će ovo biti drugi takav susret, poput onoga s početka prosinca u Gradskom vrtu.

Sigurno će biti promjena

Na čemu će Zekić još inzistirati uoči subotnjeg dvoboja?

Ne smijemo čekati, nego se odmah nametnuti, više tražiti loptu u dubinu i bolji, kvalitetniji priključak, ulaziti između njihovih linija i stalno nastojati biti opasni. Dakle, trebali bismo igrati onako, kako je to bilo u posljednjem dvoboju s istim protivnikom.

Hoće li biti promjena u početnoj jedanaestorici?

Nešto ću svakako mijenjati jer u utorak nisam bio zadovoljan. Moram nešto promijeniti. I mene smeta što se nismo do sada stabilizirali i standardizirali po pitanju najboljeg sastava. No, ovo je sve već sada selekcija za ljeto i novu sezonu.

Tekst: NK Osijek

   


Izdvojeno

Reci što misliš!