Sport / Nogomet

Osijek dočekuje Farmaceute bez većeg broja prvotimaca

Osijek dočekuje Farmaceute bez većeg broja prvotimaca

Još je jedna domaća utakmica pred nogometašima Osijeka. Nakon Intera i Hajduka, treće uzastopno domaćinstvo donosi nam ogled sa Slaven Belupom. Što se tiče plasmana na tablici, Koprivničani su šesti s 31 bodom na svom kontu, dok su Bijelo-plavi i dalje na četvrtoj poziciji s 11 bodova više u odnosu svog idućeg protivnika.

Već ste mogli pročitati da će naša momčad u ovom dvoboju zaigrati bez većeg broja standardnih prvotimaca, no na neke se stvari u nogometu ne može utjecati, pa je nepotrebno ponavljati ono što je i Zoran Zekić spomenuo na posljednjoj konferenciji za novinare, govoreći o izostancima i činjenici da će momčad nužno doživjeti određene izmjene.

Izvan konkurencije su Škorić i Grezda zbog tri žuta kartona, Bočkaj zbog klupske suspenzije, a upitni su zbog ozljeda Jambor, Pušić i Barać koji ima najveće izglede za oporavak, a razumljivo, neće biti ni Bobana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Može se opet sastaviti dobra momčad

Bilo bi, uostalom, nekorektno i prema onim igračima koje stručni stožer kani postaviti u početnu jedanaestoricu da se više priča o onima koji ne mogu participirati u ovome susretu. Imaju Osječani dovoljno kvalitete i među igračima koji su ostali u kadru, da mogu sastaviti dobru momčad koja je u stanju ostvariti pobjedu. Na Zekiću je da izabere one u koje ima najviše povjerenja, a zdravi su i spremni za nastup.

Mjesto na klupi mogli bi zauzeti i neki mladići iz Osijeka II koji su ovoga tjedna priključeni treninzima prvotimaca, pa neće biti iznenađenje ako će netko od njih u petak debitirati na prvoligaškoj sceni. Imena i nisu toliko bitna jer se od svakoga tko nastupi prije svega očekuje maksimum kada je riječ o borbenosti i želji za uspjehom.

Dostatno je napadačkog „arsenala“

Gostujući nastupi Slaven Belupa u Maksimiru i posebice na Poljudu daju nam do znanja da su „farmaceuti“ podigli razinu svoje igre u odnosu na proteklu jesen i da predstavljaju „tvrd orah“. Bit će važno osigurati prevlast i dominaciju na sredini terena, kako bi se više toga događalo pred suparničkim vratima, nego na osječkoj polovici gdje će, dakako, trebati dobro zatvoriti prilaze Malenici ili Santiniju, ovisno tko će ovaj puta biti među vratnicama.

S druge strane, imaju Bijelo-plavi dostatno napadačkog „arsenala“ da bi gostima stvorili probleme, a sebi omogućili veći broj izglednih prigoda, tražeći kroz njih i učinkovitost u završnici. Drugim riječima, treba nametnuti svoju igru i ritam koji će odgovarati Osječanima. No, sve je to ionako poznato našim igračima, pa ćemo vidjeti kakva će im biti prezentacija. Motiva uvijek ima, a i navijači su željni pobjede nakon tri uzastopna remija.

Utakmica je na rasporedu sutra (petak) od 18 sati na stadionu Gradski vrt.

SiB.hr
Foto: Davor Javorović/Pixell


Izdvojeno

Reci što misliš!