Sport / Nogomet

Zekić i njegovi igrači žele biti bećari nakon slavonskog derbija

Zekić i njegovi igrači žele biti bećari nakon slavonskog derbija

Bez obzira u kakvim će se uvjetima igrati u nedjelju, osječki kormilar očekuje maksimum od svoje momčadi.

Nakon dužeg vremena održana je konferencija za novinare u Gradskom vrtu na kojoj je tema bila predstojeća prvenstvena utakmica u Vinkovcima.
Odgode ogleda s Lokomotivom i Interom natjerale su Zorana Zekića da dosta toga mijenja u načinu rada, pa se na početku „pressice“ naš trener
malo i našalio:

Puno bi trenera iz Hrvatske, siguran sam, moglo raditi u poznatim i priznatim europskim klubovima, ali nisam baš siguran da bi kolege koje vode takve momčadi mogle raditi u hrvatskim uvjetima… Nadam se da će ipak teren u Vinkovcima biti u donekle zadovoljavajućem stanju i da će derbi biti bećarski, a da ćemo mi biti bećari na kraju. Cibalia je imala barem tu jednu utakmicu, koju su odigrali u Puli, pa su osjetili travnjak, a mi evo tek ovoga petka počinjemo trenirati na travi, nakon više od dva tjedna. Ono što smo radili u dvorani i na terenu s umjetnom travom je samo popunjavanje rupa, a dvadeset dana bez pravog treninga i utakmice sigurno nije ono što smo željeli. No, imamo još vremena do nedjelje za prilagodbu i nadam se da ćemo biti pravi, rekao je Zekić.

Približiti se konkurentima

Osječki je kormilar istaknuo kako je sve podređeno slavonskom derbiju od kojega puno očekuje…

Mislim da smo svi željni igre i da imamo obvezu i sami prema sebi izgledati što bolje, ne tražeći nikakav alibi, što sam već rekao igračima. Želimo  spremno dočekati nedjelju jer su nam i konkurenti u borbi za vrh ljestvice pobjeđivali u ovim proteklim utakmicama dok smo mi pauzirali i bodovno nam odmakli. Ako ih želimo sustići i prestići, normalno je da moramo razmišljati o osvajanju bodova.

Zekić se „kamuflirao“

Dosta je novinarskih pitanja bilo vezano uz trenutno stanje terena na stadionu Cibalije, a Zekić se na to nadovezao u svome stilu:

Kako sam nekada živio u Vinkovcima i igrao u Cibaliji, nadao sam se da će mi netko iz njihove sredine dati poneku korisnu informaciju na tu temu. Međutim, svi me lažu, a i to je pokazatelj što nas tamo očekuje. Dakle, sjeo sam u automobil i otišao se osobno uvjeriti u kakvom je stanju njihov travnjak. Stavio sam kapu na glavu da me nitko pritom ne prepozna, a tek ćemo u nedjelju vidjeti pravu sliku po tom pitanju. Pojavilo se napokon i sunce, ima malo i vjetra, pa će se teren, nadam se, prosušiti do derbija.

Milović će vjerojatno debitirati

Neka su se pitanja izvjestitelja odnosila na trenutnu pripremljenost i status Gorana Milovića, kao i na Zekićev mogući izbor napadača:

Što se Milovića tiče, pokazalo se i u ovim otežanim uvjetima treniranja da smo u njemu dobili iskusnog i karakternog igrača. Šanse da zaigra u Vinkovcima su velike i mislim da će biti u momčadi, iako još nije u onom ritmu u kojem bi i on sam htio biti. Čak mislim da će mu i uvjeti koji nas čekaju u Vinkovcima trenutno odgovarati. Što se tiče napadača, više je opcija u igri. Vidjet ćemo hoćemo li igrati s jednim brzancem u „špici“, s nekim drugim koji bolje igra okrenut leđima prema suparničkim vratima ili možda s dvojicom u vršku napada… Zapravo sam to već odlučio, ali ne bih još javno govorio o tomu. Izvjesno je da će uvelike moja odluka o početnoj jedanestorici ovisiti o stanju vinkovačkog travnjaka. Međutim, sve su to samo priče, koga zanima što ću ja sada govoriti, samo je važno ono što će se događati na terenu i kako ćemo izgledati od prve do posljednje minute.

Karakter momčadi ima bitnu ulogu

Na opasku da su se nogometaši Cibalije u prethodnim derbijima s Osijekom „bacali na glavu“ da bi ostvarili što bolji rezultat, trener Bijelo-plavih
odgovara:

To je sigurno, oni će takav pristup imati i u nedjelju. Zato sam siguran da će osim kvalitete i prilagodbe na uvjete za igru, vrlo bitan biti i karakter momčadi. Nikako ne bih htio da se poslije utakmice priča da je Cibalia imala veću želju od nas. Stanje na tablici govori kako bismo se mi u tom susretu trebali ponašati.  Vinkovčani su u teškoj situaciji, ali sam već spomenuo kako su i nama bodovi itekako značajni, tako da nemamo što čekati. Ako želimo biti momčad u samome vrhu ne smijemo se zadovoljavati ni sa kakvim prosjekom. Kvalitetu sigurno imamo i samo je pitanje pristupa i našega ponavljanja dobrih stvari u igri. Ne bježimo od uloge favorita, dapače, mislim da se tako trebamo postaviti od prve sekunde.

Pervan će sigurno biti u kadru

Bilo je riječi i o mogućem debiju Pervana koji je upravo iz Cibalije pristigao u osječke redove…

Marko je plemeniti igrač koji zna igrati između protivničkih linija s jako dobrim osjećajem za prostor i igru. Ne sumnjam uopće u njega, a hoće li dobiti svoju minutažu, ovisit će o stanju na terenu i kako će se odvijati situacija, ali će svakako biti u kadru.

Novinare je zanimalo i hoće li, nakon dužeg vremena, na bočnim pozicijama ponovno biti Šorša i Barišić?

Mislim da postoji realna opcija da u susret krenemo s naša dva standardna bočna igrača. Oni, doduše, nisu u top-izdanju, ali se s druge strane samo kroz utakmice mogu vratiti u ritam kojega su imali na početku sezone.

Naši igrači zavrijeđuju više pozornosti

Osječani će u Vinkovce putovati iz karantene, u koju će krenuti nakon subotnjeg treninga…

Za karantenu sam se odlučio iz razloga što je u prethodnih dvadesetak dana bilo teško održati fokus. Bilo je premalo onih pravih treninga, a više razgovora i te vrste pripreme za utakmicu, no siguran sam da će sve biti u redu.

Odgovorio je Zekić i na pitanje o tomu što osobno misli o činjenici da izbornik Zlatko Dalić nije uvrstio niti jednoga igrača Osijeka na svoj
reprezentativni popis za predstojeće provjere u SAD-u:

Izbornik radi posao onako kako misli da je najbolje i cijenim svaku njegovu odluku, no slažem se i sa stavom našeg Kluba jer mislim da kod nas zaista postoje igrači koji su zavrijedili malo više njegove pozornosti. Teško mi je prihvatiti činjenicu da među 29 pozvanih nema niti jednoga iz Osijeka, da recimo Barišić nije pozvan jer ga neko vrijeme nije bilo u momčadi zbog ozljede, a pozvani su neki drugi na njegovoj poziciji koji iza sebe imaju samo jednu odigranu utakmicu. Imamo dva mjeseca ispred sebe da nam se igrači pokažu u pravome izdanju i ne sumnjam da će onda i izbornik posegnuti za nekima od njih, razmišljajući koga povesti na SP u Rusiju, zaključio je Zekić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: NK Osijek

   

   


Izdvojeno

Reci što misliš!