NK Osijek: ''Dalić nas je neopravdano zaobišao''

NK Osijek: ''Dalić nas je neopravdano zaobišao''

PXL 280817 17768971

Nogometni klub Osijek putem svoje službene interent stranice reagirao je danas na nepozivanje svojih igrača u reprezentaciju. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Dužni smo demantirati navode iz članka objavljenoga u „Sportskim novostima“, u srijedu, 7. ožujka, pod naslovom „San mi je igrati na SP-u, možda se još stignem nametnuti izborniku“. Naime, prvenstveno moramo istaknuti činjenicu da potpisani novinar nije kontaktirao našeg trenera Zorana Zekića i kapetana Bornu Barišića, na temu Barišićeva nepozivanja u reprezentaciju za prijateljske oglede s Peruom i Meksikom u SAD-u. Da je bilo suprotno i da je zaista obojicu pitao za mišljenje, zasigurno bi čuo sasvim oprečne komentare od onoga što je navedeno u tekstu.

Zasigurno imamo reprezentativnog potencijala

Nitko se u Nogometnom klubu Osijek, trećeplasiranom u državnom prvenstvu, ne može složiti sa činjenicom da među čak 29 igrača na širem popisu nema niti jednog prvotimca Bijelo-plavih. Smatramo da smo kao prvoligaš s najviše domaćih igrača u svojim redovima, među kojima zasigurno ima potencijalnih reprezentativnih kandidata, ostali neopravdano zapostavljeni pri izboru Zlatka Dalića za spomenute provjere u Miamiju i Dallasu. Uvjerenja smo da u našim redovima postoje oni koji su zaslužili Dalićev poziv, barem da ih se provjeri u prijateljskim dvobojima. Naše je iznenađenje izbornikovim odabirom još i veće uslijed činjenice da je i osobno nazočio nekim Osijekovim utakmicama te pozitivno komentirao nastupe Malenice, Škorića i Grgića.

O Barišiću najbolje govori njegova statistika

Što se, pak, Barišića tiče, o kvalitetama i učinku našeg kapetana najbolje svojedoči njegova statistika i (pr)ocjena mnogih stručnjaka da je riječ o najboljem lijevom bočnom u HNL-u. Općenito govoreći, mislimo da nije u nacionalnom interesu da se na širem popisu igrača za A selekciju ne nalazi niti jedan igrač iz cijele jedne regije koja daje i najviše domaćih igrača u hrvatskom ligaškom natjecanju," kažu u NK Osijeku.

SiB.hr
Foto: Marko Prpić/Pixell

   

   

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja