Sport / Nogomet

Osijek došao do treće ovosezonske pobjede nad Rijekom

Osijek došao do treće ovosezonske pobjede nad Rijekom

Nogometaši Osijeka svladali su po treći put ove sezone prošlogodišnjeg prvaka Rijeku. Strijelci za Osijek bili su Grgić i Hajradinović, dok je za Rijeku zabio Pavičić.


OSIJEK 2:1 RIJEKA

U prošlom kolu Osijek je doživio teški poraz na otvaranju proljetnog dijela sezone. Dinamo je protutnjao Gradskim vrtom i puno negative nadvilo se nad momčad Zorana Zekića i nad njima je itekako visilo breme pobjede u današnjem susretu koji je počeo jako dobro za njegovu ekipu. Već u 6. minuti, Grezda se sjurio prema Slugi, a Župarić ga zaustavlja kao zadnji igrač i zaslužuje izravni crveni karton.

PXL 170218 19723181

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon toga Osijek preko Grezde, Lope i Mioča ima čiste mat pozicije pred golom gostiju, ali ne uspjeva zabiti za rasterećeniji nastavak susreta. Prespora lopta u veznom redu i slabo otvaranje prema naprijed nisu bili dovoljni za razbijanje Rijeke koja još nije uspjela složiti kompaktnu momčad nakon što ih je u zimskoj pauzi napustio velik broj igrača, a novi još uvijek dolaze.

Već u 35. minuti Zekić je odlučio pojačati napadačku liniju pa je Bobanu pridružio Marića. Treba istaknuti i novu kemiju Zekića koji je na lijevu stranu stavio Šoršku koji vjerovatno nikad prije u životu nije odigrao na toj strani. Ipak, treba reći kako je Šorša svoju, posebice obrambenu, rolu odigrao zadovoljavajuće, dok se napadački patio s krivom nogom.

PXL 170218 19723179

Početak drugog dijela susreta donio je odmah i vodstvo. Lopa se sjurio lijevom stranom, dodao u sredinu, a lopta odlazi skroz desno prema Grgiću koji ju uspjeva ugurati u gol. Ubrzo nakon toga, Boban bježi obrani Rijeke, a jedan igrač ga gura i sudac pokazuje na bijelu točku s koje je siguran Hajradinović. 

 

Nažalost, niti nakon toga se noge nisu opustile pa do kraja Osijek igra mlaku igru što Rijeka koristi pet minuta prije kraja i smanjuje iz svog prvog udarca prema golu. Na kraju je srećom po domaćine sve prošlo bez stresa u posljednjim minutama pa dolaze do vrijedne pobjede za držanje priključka s Rijekom i Hajdukom.

PXL 170218 19723198

U sljedećem kolu Osijek je gost Lokomotivi koja će bit inovi veliki test  u proljetnom dijelu sezone. Nadajmo se kako će Zekić napokon pronaći formulu i kako će njegova momčad, za koju je na press konferenciji rekako kako će igrati kako on želi, a ne novinari i publika, i pokazati da su vrijedni samog vrha ljestvice. 

SiB.hr
Foto: Davor Javorović/Pixell

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!