Sport / Nogomet

Dinamo prizemljio Osijek u Gradskom vrtu

Dinamo prizemljio Osijek u Gradskom vrtu

Nogometaši Osijeka loše su ušli u nastavak natjecanja u HNL-u. Dinamo je lako došao do pobjede pred nešto više od 4500 gledatelja u Gradskom vrtu.

OSIJEK 2:4 DINAMO

Osijek je dobro ušao u susret.Pritisak na zadnju liniju gostiju urodio je velikom prilikom za Grezdu već u 7. minuti, ali Livaković odlično brani. Još nekoliko polu prilika imao je Osijek do 15. minute i kad se činilo da u potpunosti gospodare situacijom na terenu, jednu loptu iz auta prihvaća Soudani i pored Baraća zabija za vodstvo gostiju. Loše se postavila četvorka domaćina preko koje je Dinamo danas lako dolazio u prigode i činjenica je kako će momčad Zorana Zekića mora hitno pojačati na toj poziciji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do kraja poluvremena, Dinamo je umrtvio igru i uspavane Zekićeve trupe nikako nisu uspjevale ozbiljnije ugroziti goste. Bio je to klasični Osijek kakav nažalost gledamo već duže vremena, anemičan u napadu i nesiguran u obrani. U 38. minuti Ademi se još jednom lako prošetao kroz obranu i to nakon nove greške Baraća i povisio na 2:0.

Tijekom cijelog susreta sudac Pajač dosudio je brojne odluke koje su izazivale buru negodovanja na klupi Osijeka. Gotove sve dvojbene situacije presudio je u korist Dinama, a ističe se ona s početka drugog dijela kad Mudražija pada u 16 metara, a Pajač samo odmahuje rukom.

U 57. minuti Olmo te u 68. Ademi dovode Dinamo do velikih 4:0 i tad se činilo kako je sve gotovo u Gradskom vrtu. Ipak, Osijek napokon počinje pokazivati znakove života pa prvo smanjuje preko Grezde u 74. te Bobana u 77. minuti. Nedugo nakon toga Bočkaj pokušava iz slobodnjaka, ali je lopta za malo previsoka i odlazi preko vratnice. Do kraja je Bočkaj pokušao još jednom s ruba 16 metara, ali Livaković odlično brani i spriječava potpuni povratak Osijeka u igru.

Već iduće subote u Osijek stiže Rijeka i bit će to novi veliki ispit za Zekića koji nije uspio podići razinu igre svoje momčadi iako za to ima apsolutno sve preduvjete. Nismo vidjeli nikakav pomak na planu napadačke igre pa Osijek i dalje pokušava preko bokova doći do prigode, a ta igra, bez rezervne B varijante, teško može uroditi plodom protiv organiziranih ekipa kakav je Dinamo i Rijeka. Ostaje za vidjeti da li se do sljedećeg tjedna razina igre može podići, a Osijek spasiti sad već sve glasnijeg negodovanja s tribina.

Foto: Davor Javorović/Pixell

 


Izdvojeno

Reci što misliš!