Sport / Nogomet

U Osijeku počela izgradnja Kuće nogometa

U Osijeku počela izgradnja Kuće nogometa

U osječkoj Kupskoj ulici počela je gradnja više od 3 milijuna kuna vrijednog objekta, Kuće nogometa. Sjedišta Županijskog nogometnog saveza Osječko - baranjske županije. Svečano otvorenje očekuje se ovoga ljeta.

U novom objektu na prostoru Športsko rekreacijskog centra Jezero u Industrijskoj četvrti, ukupne bruto površine 663,19 m2, na tri etaže, smjestit će se uredi Županijskog nogometnog saveza i Nogometnog središta Osijek uz sve popratne sadržaje, najavio je predsjednik Županijskog nogometnog saveza Ante Vučemilović Šimunović. Radi se o savezu s najviše registriranih klubova u RH te drugom (iza zagrebačkog) po broju aktivnih nogometaša i djelatnika, koji od svoga osnutka 1924. nije imao svoje sjedište s odgovarajućim prostorima.

Za gradnju ovog objekta Grad Osijek dao je zemljište površine 1200 m2 u koncesiju na sljedećih 40 godina po simboličnoj cijeni od 1950 kuna mjesečno, a Hrvatski nogometni savez uložit će oko 3,5 milijuna kuna u njegovu izgradnju. Izvođač radova je Gradnja-Produkt d.o.o. iz Vukovara.

Gradonačelnik Ivan Vrkić ovom je prigodom istaknuo kako je ovo treća velika investicija ovakve vrste u gradu na Dravi, podsjetivši na dogradnju Sokolskog doma kao i na nedavni početak radova na izgradnji Nogometnog kampa na Pampasu. Zahvalio je investitorima ovih velikih projekata koji će nemjerljivo obogatiti grad Osijek sportskim sadržajima, ali i promijeniti vizuru grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Hvala Davoru Šukeru koji je pomogao u realizaciji objekta. Nadam se da ćemo dobro proći na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pa ćemo na otvaranju, nakon prvenstva moći dodatno slaviti! - rekao je Ante Vučemilivić-Šimunoviić.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!