Sport / Nogomet

Zekić nakon poraza od kijevskog Dynama: ''Očekuje nas još puno rada''

Zekić nakon poraza od kijevskog Dynama: ''Očekuje nas još puno rada''

Osijek je poražen u svojoj drugoj provjeri koju je imao na pripremama u Andaluziji. Kijevski Dynamo je i sa „šarenom“ postavom, bez svojih najjačih aduta, pokazao respektabilnu snagu, budući da su mladići koji su zaigrali očito bili željni dokazivanja, uz nekolicinu iskusnijih i provjerenih rutinera.

Zoran Zekić je nakon susreta izjavio:

- Nemam što posebno reći, osim da je Dynamo zasluženo pobijedio jer je bio dosta bolji od nas. Smeta me što smo dobili dva naivna gola iz pogrešaka koje učestalo ponavljamo. Samo dan ranije imali smo video analizu detalja u kojima posebno griješimo i onda nam se opet ponove iste situacije. Puno toga nije štimalo ni što se tiče trke i agresije, bilo je previše izgubljenih duela, a o krivim proigravanjima da i ne govorim. Možda su dečki malo umorni, možda su dijelom došli i u neku komfornu zonu, ali sigurno imamo na čemu raditi u nastavku priprema.  Imamo za tri dana novu utakmicu i probat ćemo ispraviti stvari u kojima nismo dobri jer zaista nemamo puno vremena do prve prvenstvene utakmice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Opet kažnjena dekoncentracija

Zekića je posebno zasmetala činjenica da mu je momčad dvaput kapitulirala već u uvodnoj fazi susreta:

- I to je pokazalo našu ozbiljnost. Ako u samo trinaest minuta dobiješ takva dva gola, onda jasno da ne mogu biti zadovoljan. Mogu shvatiti i umor i sve, ali ipak je u pitanju tipična dekoncentracija. Kod drugog primljenog gola imali smo četvoricu svojih igrača na jednog protivničkog, pa smo kapitulirali. Gledamo loptu, a ne prostor i suparničkog igrača, tako da zaista jeftino primamo pogotke. Međutim, nije to bio jedini problem, puno toga nije „klapalo“. Ne mogu reći da sam očekivao nekakvu bajnu predstavu s obzirom na intenzitet treninga, pa nećemo dramatizirati. Znamo koji su nam problemi u igri i na čemu moramo raditi te se što prije stabilizirati.

Kompaktniji, čvršći i agilniji

U trećem kontrolnom nastupu koji će biti protiv Steaue 30. siječnja trebao bi se vidjeti određeni pomak:

- Očekujem da ćemo biti, ako ništa drugo, malo kompaktniji, puno čvršći i agilniji, a u ovim stvarima prema naprijed... Zaista, 70 posto vremena na treningu trošimo na uigravanje, linije kretanja i protočnost lopte. Nekada nema hrabrosti, a nekada ni kvalitete u tom izlasku prema suparničkim vratima, a jako je teško igrati ako izgubiš loptu čim ti dođe u posjed. Onda ti se praktički događa da stalno vijaš protivnika, trošiš se i umaraš, pa nemaš energije za ništa drugo. No, to su neke boljke koje ćemo probati riješiti unutar momčadi. Drugačije neće ići.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!