Sport / Nogomet

Sportska inspekcija odlučila: Željko Širić više ne smije raditi u osječkom sportu

Sportska inspekcija odlučila: Željko Širić više ne smije raditi u osječkom sportu

I bivši čelnik hrvatskih nogometnih sudaca Željko Širić i bivši predsjednik karlovačkoga HNS-a Neven Šprajcer, obojica osuđena u tzv. aferi pošteno suđenje, nakon pravomoćne presude u tom slučaju bili su zaposleni protuzakonito - Šprajcer kao predsjednik karlovačkoga HNS-a, a Širić kao savjetnik u Sportskome savezu grada Osijeka, piše Jutarnji list.

Naime, zaključak je to nadzora koji je Samostalna služba sportske inspekcije Središnjega državnoga ureda za šport krajem prošle godine provela u Karlovačkom nogometnome savezu i u sportskom Uredu grada Osijeka, gdje su radili Šprajcer i Širić.

Neven Šprajcer i Željko Širić su 17. svibnja ove godine pravomoćno osuđeni kad je prvostupanjsku presudu potvrdio Vrhovni sud.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Unatoč odredbama Zakona o sportu, Šprajcer je nastavio obavljati funkciju predsjednika karlovačkoga HNS-a sve do 9. studenoga ove godine, kad je podnio ostavku preduhitrivši odluku inspekcije koja mu je zabranila rad.

Naime, sukladno odredbama Zakona o sportskoj inspekciji, navedena inspekcija izdala je rješenje o zabrani obavljanja svih triju dužnosti Šprajceru.

Nadzorom inspekcije otkriveno je da je i Širićevo zapošljavanje nezakonito te je i njemu izdano rješenje o upravnoj mjeri zabrane obavljanja toga posla.

Širić je osim u Sportskom uredu u gradu Osijeku, zaposlen i kao profesor na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Opširnije u prilogu RTL televizije:

SiB.hr
FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!