Sport / Nogomet

Špehar: Nemamo novaca, pa ciljamo na igrače bez ugovora

Špehar: Nemamo novaca, pa ciljamo na igrače bez ugovora

U osječkom prvoligašu ovih je dana doslovce na snazi ona priča o sezoni kiselih krastavaca. Pripreme će početi za manje od dva tjedna, a još uvijek je “metar” nepoznanica na stolu.

Jasno, najveći dio njih vezan je uz financijsku moć ili, u Osijekovom slučaju, nemoć. Kadrovske želje za ojačavanje momčadi postoje, ali...

- Zna se da nismo u mogućnosti kupovati igrače, već ciljamo na one koji nemaju ugovore. S druge strane, zasad nema nikakvih ozbiljnih ponuda ni za naše članove. No, prijelazni rok još nije ni počeo - kaže Robert Špehar, predsjednik NK Osijek, dodajući:
- Naši ciljevi su jasni. Željeli bismo igrački kadar ojačati jednim napadačem, zadnjim veznim i, nakon što se nismo dogovorili s Pelaićem, trebat će nam i još jedan desni bočni.

U Gradskom vrtu znaju i koga će “gađati”. Rješenje za napadačku poziciju vide u Dini Kresingeru, kojem je istekao ugovor s Cibalijom.

- Pričao sam s njim, nije odbacio mogućnost dolaska, ali prioritet mu je inozemstvo. Što se Husića tiče, ostvarili smo inicijalne kontakte s njegovim menadžerom, a kako će se stvari dalje razvijati ovisi i o situaciji u Karlovcu. Za desni bok još nemamo konkretno ime - pojašnjava Špehar.

Naravno, u cijeloj toj priči oko mogućih pojačanja povratak Jurice Vranješa je glavni prioritet, ali i potpis novog ugovora s Markom Babićem. To su stvari koje su još otvorene.
Osijek financijski ne može ponuditi previše, ali vjeruju da će stvoriti momčad koja će biti magnet za igranje. S Vranješem, Babićem, Ljubojevićem, Smojom i ostalima to bi izgledalo stvarno izazovno.

- Rezultat nam mora biti prioritet u sljedećoj sezoni. S njim dolazi mnogo dobrih stvari, a možda i pokoji novi sponzor - smatra Špehar.
Klima oko NK Osijek danas nije bajna upravo zbog slabih rezultata. Deset godina Osijek živi u teškom prosjeku ili čak i ispod njega, a to nije baš poticajna činjenica. No, ako čovjek želi biti vječni optimist, prisjetit će se tko je bio posljednji trener bijelo-plavih koji ih je izvodio na europsku scenu. Bio je to “glavom i bradom” Vlado Bilić...

Tekst: D.Keler (www.glas-slavonije.hr)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!