Sport / Nogomet

Hajduk slavio u Osijeku i izborio polufinale Hrvatskog nogometnog kupa

Hajduk slavio u Osijeku i izborio polufinale Hrvatskog nogometnog kupa

U četvrtfinalnoj utakmici kupa nogometaši Osijeka poraženi su na domaćem terenu od Hajduka rezultatom 3:1 i tako ispali iz daljnjeg natjecanja.

Osijek i Hajduk su pred 4255 gledatelja na stadionu Gradski vrt odigrali odličnu utakmicu nakon koje su gosti slavili, premda je i Osijek imao niz prilika.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i u prvih pola sata imao je dvije sjajne prilike. Prvu priliku je u 16. minuti imao Grezda koji se sjurio prema Stipici i pucao sa 14 metara, ali je Hajdukov vratar obranio. U 29. minuti Hajradinović je ubacio prizemnu loptu u peterac, ali Ejupi je zakasnio na njegov ubačaj. Kazna je stigla u 39. minuti. Sjajno je s lijeve strane ubacio Erceg, a lopta je došla na desnu nogu Ohandze koji volejem svladao Antolovića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek je izjednačio u 59. minuti preko Mirka Marića, ali svega devet minuta kasnije gosti ponovo vode. Toma Bašić je ubacio iz kornera, a Zoran Nižić zabio glavom za 2-1. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Ante Erceg u prvoj minuti sudačke nadoknade.

osijek hajduk1

osijek hajduk1

osijek hajduk4

osijek hajduk5

osijek hajduk5

Navijači Osijeka htjeli su na utakmici podići poruku "Sad kad mogli ste biti heroji nacije, ostali ste samo bijedni sluge mafije", ali im je ista zabranjena. Rezultiralo je to prosvjedom u prvh 20 minuta bez navijanja i uz povike kontra HNS-a, Mamića i Šukera. Jasna je to poruka navijača Osijeka prema nogometnim čelnicima u gradu na Dravi koji su neki dan podržali novu Šukerovu kandidaturu za predsjednika HNS-a.

poruka

 

VIDEO:

SiB.hr
FOTO:  Davor Javorović/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!