Sport / Nogomet

Zekić večeras protiv Hajduka stoti put sjedi na klupi Osijeka

Zekić večeras protiv Hajduka stoti put sjedi na klupi Osijeka

Osječki kormilar danas će u kup utakmici protiv Hajduka po stoti puta voditi Bijelo-plave u jednoj službenoj utakmici.

Trener našeg prvoligaša Zoran Zekić obilježit će značajan jubilej na uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske protiv Hajduka u Gradskom vrtu. Osječki kormilar pritom će stoti puta voditi s klupe Bijelo-plave i tako postati tek treći trener u povijesti Nogometnog kluba Osijek koji će se naći u „Klubu 100“. Prije njega to je uspjelo samo Stanku Mršiću i Ivi Šušku, ali je bitno naglasiti da su oni u više navrata vodili Osječane, Mršić u dva, a Šušak čak u tri. Zadarski Imoćanin je pritom odradio 117 utakmica, a zagrebački Hercegovac je za kormilom bio 107 puta.

Svoju „jubilarku“ Zekić nestrpljivo čeka jer mu momčad igra jednu od najvažnijih utakmica u ovoj sezoni. Plasman u polufinale nacionalnog Kupa bio bi mu najdraži poklon.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jasno je da to i sebi najviše želim. I svojim igračima i svim ljudima u Klubu jer bi nam pobjeda jako puno značila. I potvrdila ono što smo dosad uspjeli napraviti. U subotu smo dopustili Hajduku da nam se izvuče u situaciji kada su nam bodovi praktički bili u džepu, a sada želimo i započeti i dovršiti posao bolje i učinkovitije nego na Poljudu. Naravno da će biti teško, to se uvijek podrazumijeva u našim međusobnim dvobojima, ali smo domaćini, imamo svoj cilj i silno ga želimo ostvariti, rekao je Zekić.

Utakmica počinje u 18 sati na stadionu Gradski vrt. Vrata stadiona otvaraju se, uobičajeno, dva sata prije početka susreta. Kako se očekuje priljev većeg broja navijača, posebice gostujućih, iz PU osječko-baranjske označili su utakmicu stupnjem visokog rizika. Stoga su obavijestili građane i sve navijače da će na temelju čl. 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima obavljati snimanje javnog okupljanja. Tako će se, osim stadiona i njegove okolice, snimati i određena područja Osijeka radi sprječavanja kaznenih djela.

SiB.hr
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!