Sport / Nogomet

Lukavstvo Grezde i bomba Bočkaja za slavlje Osijeka u Rijeci

Lukavstvo Grezde i bomba Bočkaja za slavlje Osijeka u Rijeci

Kiša koja je cijeli dan dosadno padala u Rijeci, u jednom je trenu čak prijetila i otkazivanju utakmice. Srećom po Osječane i njihove navijače, dvoboj između Rijeke i Osijeka je odigran, a na kraju je Osijek slavio nakon dugih sedam godina posta u Rijeci.

Već u najavi utamice, trener Zekić rekao je kako se nada da ovaj put njigovi igrači neće ići kući pognute glave, ali punom plijenu malo tko se nadao i to na ovakav način.

Ove sezone Osijek se specijalizirao za derbije i velike utakmice pa tako još niti jednu u domaćem prvenstvu nije izgubio, a prošlogodišnjeg prvaka Rijeku već je dva puta i porazio, a ovom pobjedom približio joj se na samo jedan bod zaostatka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvom poluvremenu bilježimo nekoliko dobrih prigoda pa je tako Mudražija već u petoj minuti dobro protekao Slugu, a u 35. minuti Grezda puca iskosa s deset metara no povo brani golman gostiju. U 43. minuti igrač Rijeke Punčec igra rukom no sudac Matoc, koji je inače sredinom prvog dijela zamijenio suca Gabrila zbog ozljede, ne pokazuje na bijelu točku.

PXL 221017 18454877

Inače, tijekom cijele utakmice ''frcale'' su iskre na obje strane pa su sudi podijelili popriličan broj žutih kartona.

U drugom dijelu puno posla imao je i danas sjajni Marko Malenica. Rječani su krenuli jako i poveli u 55. minuti nakon poigravanja Baraća uz aut liniju. Pavičić mu je oduzeo loptu pa onda poslužio Gavranovića koji zabija za 1:0. 

PXL 221017 18455835

Srećom po Osječane, Petar Bočkaj već u 62. minuti poslužuje Grezdu koji mirno šalje loptu pored Sluge. Tako se Grezda u posljednjih nekoliko utakmica nametnu kao jedno od prvih imena Bijelo-plavih, a valja primjetiti kako u situacijama pred golom više ne pokušava testirati snagu svoga šuta već puno odgovornije i preciznije rješava izgledne situacije za gol.

Nakon izjednačenja, redale su se šanse pred golom Malenice, ali je on redom skinuo udarce Vešovića, Gorgona. Žute i Maleša.

Osijek je strpljivo čekao svoju prigodu i dočekao je u 78. minuti kad Grezda pada na 20-ak metara od gola, a loptu uzima Petar Bočaj i šalje još jedan projektil iz svog arsenala za potpuni potop Rijeke.

Do kraja su Osječani sačuvali rezultat i ostvarili veliku pobjedu koja im otvara brojna vrata u nastavku sezone. Tako je još uvijek otvorena borba sa sami vrh tablice jer sad dijele treće mejsto s Hajdukom i zaostaju svega jedan bod od Rijeke.

No, prije nastavka prvenstva, Osijek mora odraditi i Kup susret protiv Zadra u srijedu na Stanovima. Naravno, u tom susretu traži se isključivo pobjeda i nastavak natjecanja u Kupu.

PXL 221017 18455824

Rezultati by SofaScore

Tekst: SiB.hr
Foto: Goran Kovačić/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!