Sport / Nogomet

Hrabri Osijek vodio do 94. minute pa primio gol za remi na Maksimiru

Hrabri Osijek vodio do 94. minute pa primio gol za remi na Maksimiru

Nakon nešto lošijih igara u posljednjim kolima, nogometaši Osijeka danas su ponovo pokazali pravo lice s početka sezone kad su se borili u europskim natjecanjima. Na žalost svih navijača, to nije bilo dovoljno za puni plijen iz Maksimira.

Odlično prvo poluvrijeme Osijek je otvorio prigodom Hajradinovića kojeg je uposlio Lopa no njegov udarac u 2. minuti otišao je pored vratnice. 

Do vodstva je Osijek stigao u 17. minuti kad ponovo sjajnu loptu šalje Ukrajinac Lopa, a Grezda odlično reagira i smireno zabija kraj Livakovića. Nije Osijek tu stao pa su do kraja poluvremena pokušavali Hajradinović pa Mudražija. Udarac Mudražije bio je snažan i precizan, ali su vratari danas bili raspoloženi na obje strane.

PXL 141017 18367514

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi dio Osijek je otvorio nešto povučenije, a to se moglo osvetiti već u 55. minuti kad nakon starta nad Antolićem, sudac Zebec pokazuje na bijelu točku. Srećom po Osijek, danas izvrsni Marko Malenica zaustava udarac Soudanija. Nakon toga, Zekić je odlučio ipak malo zatvoriti utakmicu pa ulaze nešto defenzivniji Lesjak, Lukić te Boban, a Lopa, Mudražija i Hajradinović sele na klupu. Bojao se Zekić zasigurno i mogućnosti crvenog kartona s obzirom da su sva trojica požutila tijekom prvih 60. minuta, a sudac je krenuo u poznatu partiju kad su u pitanju utakmice u Maksimiru. Ništa bolji nisu bili ni pomoćnici pa je tako jedna akcija Hajradinovića i Bobana prekinuta zbog (navodnog) zaleđa.

PXL 141017 18366920

Možda i najveću prigodu u drugom dijelu vidjeli smo u 76. minuti kad je Hajradinović odlično uposlio Ejupia i Grgića, a Grgić slabo puca i Livaković brani.Sličnu akciju bilježimo i pred sam kraj susreta kad Grezda juri po desnoj strani, dodaje za Ejupia, a ovaj puca u blok Dinamove obrane i propušta zaključiti utakmicu.

I kad se već činilo kako će Osječani kući s tri boda, jednu dugu loptu u 94. minuti prima Henriquez i zabija pored Škorića i Malenice. Dojma smo i kako je možda u fazi primanja lopte igrao rukom, ali Zebec to nije primjetio.

Osijek je imao sva tri boda u Maksimiru, a domaćin je izbjegao poraz u svom zadnjem napadu na utakmici. Kakva šteta što i preostala dva boda ne putuju u Slavoniju, kada se to već činilo sasvim izvjesnim.

Derbi je na kraju završio bez pobjednika, Dinamo je povećao prednost nad drugoplasiranom Rijekom na pet bodova, dok Osijek sada zaostaje četiri boda za Riječanima. 

PXL 141017 18366730

Tekst: SiB.hr
Foto: Goran Stanzl/Pixell

   


Izdvojeno

Reci što misliš!