Sport / Nogomet

PSV taktikom na Dinamo u Maksimiru

PSV taktikom na Dinamo u Maksimiru

Nogometaši Osijeka otputovali su u Zagreb gdje ih u subotu navečer očekuje prvenstveni ogled s vodećim Dinamom. Uoči puta u metropolu, održana je konferencija za novinare na kojoj su na pitanja predstavnika medija odgovarali trener Zoran Zekić i aktualni kapetan Mile Škorić.

Ne možemo računati na Barišića i Šoršu, standardne igrače na bočnim pozicijama koji su nam vrlo bitni, a već neko vrijeme ne možemo računati na njih. Ne vidim da bilo koji drugi prvoligaš ima takvu situaciju. Ostali su spremni i vjerujem raspoloženi za dobru utakmicu u Maksimiru. Pritom mislim i na maksimalan angažman jer ipak idemo u goste lideru na tablici, momčadi koja zaslužuje maksimalan respekt. To bi moralo uvjetovati i potpunu motivaciju u našim redovima, a nadam se da ćemo na terenu sprovesti u djelo ono što smo proteklih dana uvježbavali na treninzima. Sastav još nisam definirao, imam u glavi tri varijante, a razmišljam o jednom ili dva mjesta u kontekstu nekih taktičkih varijanti. Uglavnom će to biti momčad koja je najčešće igrala ove sezone, dakako ne računajući Barišića i Šoršu, izjavio je Zekić.

Igrači na razgovoru o taktici

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poznato je da su Osječani prošloga tjedna dio svojih trenažnih aktivnosti odradili u susjednoj Mađarskoj, a Zekić nije imao primjedbe, naprotiv…

Zadovoljan sam kako su igrači odradili mini-pripreme u vrijeme reprezentativne stanke, a i pozitivno su me iznenadili time što su mi njih četvorica svojom inicijativom došla na razgovor o taktici i toj vrsti pripreme za utakmicu. Imamo na oba boka igrače koji nisu započeli sezonu u tim ulogama, no već neko vrijeme funkcioniramo u takvim okolnostima i to više nije neka novost.

Na pitanje vjeruje li da njegovi izabranici mogu iznenaditi Modre, kao što su to učinili prošle sezone u Maksimiru, Zekić je odgovorio:
Ako ne vjeruješ u nešto, onda je bolje ne baviti se sportom! Dugo smo uživali u europskim nastupima, sada to moramo prenijeti na HNL, posebice protiv najjačih suparnika.

PSV je najbolji recept

Mile Škorić će predvoditi osječku momčad koja je ljetos igrala neriješeno s Dinamom u Gradskom vrtu, uz čak devet promjena u sastavu jer su Bijelo-plavi tada imali dvostruki ogled s Luzernom.

Trener je spomenuo Europu i osobno ću priznati da mi je nakon onih zahtjevnih utakmica u kvalifikacijama Europske lige, pred punim tribinama u Gradskom vrtu, ipak bilo teže zadržati istu motivaciju i u prvenstvenim susretima. Sada se to mora promijeniti, a derbi s Dinamom će sigurno biti pravo iskušenje za nas. Pravi recept su naše utakmice protiv PSV-a, kada smo se postavili vrlo čvrsto i organizirano te brzo izlazili u kontranapade. Svjesni smo da nas čekaju dva vrlo teška gostovanja, no idemo se sada koncentrirati samo na dvoboj u Maksimiru, pa ćemo vidjeti kako će biti. Siguran sam da možemo biti barem ravnopravni, ali to moramo potvrditi na terenu.

Tekst: NK Osijek

   


Izdvojeno

Reci što misliš!