Sport / Nogomet

NK Osijek poziva reprezentaciju u Gradski vrt, a navijači poručuju: Niste dobrodošli!

NK Osijek poziva reprezentaciju u Gradski vrt, a navijači poručuju: Niste dobrodošli!

Uprava NK Osijek na svojim je službenim web stranicama danas objavila vijest pod nazivom "Osijek je logičan izbor!" u kojem direktor osječkog prvoligaša Igor Galić poziva Hrvatski nogometni savez da utakmicu u dodatnim kvalifikacijama za za Svjetsko prvenstvo odigra u Osijeku.

- Očekujemo da se reprezentacija zapravo vrati u Osijek nakon što je, zbog poznatih okolnosti, susret s Fincima prebačen na riječku Rujevicu. Nismo tada radili nikakav presing niti dizali galamu, podredivši sve interesima nacionalne vrste. No, u međuvremenu smo sredili travnjak, uložili pritom značajna sredstva, postavili smo i novi semafor i zaista više nema nikakvog razloga da ne dobijemo domaćinstvo u izlučnim kvalifikacijama, ističe  Galić.

No, mišljenje direktora Galića ne dijele navijači. Reakcije na društvenim mrežama na ovu klupsku objavu navijača su jednoglasne: Ne želimo reprezentaciju u Osijeku!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kap koja je prelila čašu i onim običnim navijačima iz Slavonije i Baranje koji su dosad punili Gradski vrt kad je dolazila reprezentacija, a koji ne pripadaju organiziranim navijačkim grupama koje već dugo ratuju s HNS-om, posljednja je odluka da se utakmica s Finskom prebaci iz Osijeka u Rijeku, pod izlikom "u Gradskom vrtu ne valja travnjak ako padne kiša". Izazvalo je to onda bijes Slavonaca i Baranjaca koje se po tko zna koji put prevarilo i zapostavilo. Ne čude onda ni današnje reakcije.

- Gospodine Galiću. Znam da ste Vi poslovan čovjek, ali ostavite i nama navijačima malo ponosa. Kako god,njima puno sreće, ali ja ih neću doći gledati. Ja se ne dam zajebavati, a i Vama je bolje da čuvate travnjak za naše igrače, poručuje Kosta  u komentiriam na službenoj klupskoj Facebook stranici.

- Napravili su budale od Slavonaca i Baranjaca, ne trebaju ni sada doći mada će se 100 posto igrat na lijepoj travi Maksimira gdje se protiv Kosova igrao vaterpolo, kaže Kizo.

- Nemojte dolaziti, tko zna kako će biti vrijeme, a i travnjak nam nije bas nesto, jeste zaboravili?, proučuje Katarina

- Pitajte Osječane zele li reprezentaciju, sve ce vam biti jasno. Nemojte se spuštati tako nisko. Jasmina

- S ovom garniturom HNS-a vise niste dobrodošli, komentirao je Domagoj.

Ovo su samo neki od brojnih današnjih komentara na Facebook stranicama na kojima se okupljaju navijači Osijeka. Nećemo ih prenosit sve, ali velika većina je istog tona i zaključka.

Osijek i Gradski vrt godinama su zapostavljani od strane HNS-a. Dodijeljivanje su im kikiriki priajteljske utakmice protiv trećerazrednih reprezentacija, a dodamo li tome globalno negativan stav javnosti prema HNS-u, ovakve reakcije su i očekivane.

Odluka o domaćinstvu past će u ponedjeljak kad zasjeda Izvšni odbor HNS-a i realno, nevezano za sve ove komentare i želje navijača, gotovo je sigurno da će se i ova utakmica opet igrati u Maksimiru.

Mi se samo možemo nadati da nećemo dugo još morati čekati da se odnosi u HNS-u i općenito hrvatskom nogometu poprave i da atmosfera oko reprezentacije opet bude kao što je bila prije 5-10 i više godina, ali dok je ovo vodstvo HNS-a na čelu s Davorom Šukerom i Zdravkom Mamićem na vrhu, naše nade još će vjerojatno dugo ostati neispunjene.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!