Osijek i Dinamo igrali za Martinu u Donjem Miholjcu

Osijek i Dinamo igrali za Martinu u Donjem Miholjcu

Dinamo Osijek Kelme Hodaj Martina
Futsal Dinamo je u petak, u sklopu akcije “Hodaj, Martina”, odigrao prijateljsku utakmicu protiv Osijek Kelmea u Donjem Miholjcu. Utakmica je bila čvrsta, dinamična i puna preokretea, a na kraju završila 4:4.

Pogotke za Futsal Dinamo zabili su Davor Kanjuh i Matija Capar u prvom dijelu te Vito Gagulić i Vedran Matošević u nastavku. Za Osijek Kelme precizni su bili Goran Dakić, koji je zabio po jedan pogodak u svakom poluvremenu, Marko Jularić i Gordan Duvančić.

Sve u svemu, konačni rezultat je najmanje bitan. Utakmica je bila pripremnog i prije svega humanitarnog karaktera, a kroz dva dana Dinamove turneje u Slavoniji za Martinu Kolesarić prikupljeno je 6.679 kuna, a oba kluba su također uplatila određeni iznos za spomenutu humanitarnu inicijativu.

Martina je 24-godišnja djevojka koja od rođenja boluje od cerebralne paralize. Nakon cjeloživotnih terapija, operacija i liječenja, napretkom medicine i tehnologije otvorila joj se mogućnost rehabilitacije uz pomoć robotike. Tjedne terapije koštaju više od 11 tisuća kuna, a prema procjenama liječnika, potrebno joj je još svega nekoliko tjedana kako bi u potpunosti prohodala. Svi koji žele pomoći mladoj Martini, to mogu učiniti na službenoj Facebook stranicu akcije Hodaj, Martina.

U subotu Dinamo je otišao u Valpovo, na poziv domaćina MNK Male Mljekare koja je slavila 20 godina postojanja kluba. Mala Mljekara iz Valpova je član 2. HMNL Istok, a klub se također uključio u akciju Hodaj, Martina.

Futsal Dinamo je do poluvremena stvorio veliku prednost od 6:1. U nastavku utakmice Mala Mljekara je igrala jako dobro te se dostojno nosila s prvoligaškim klubom što je rezultiralo konačnim rezultatom 7:4 za Futsal Dinamo. Najbolji igrač utakmice bio je Dinamov Kristian Čekol koji je zabio hat-trick.

Futsal Dinamo se na svojim službenim stranicama zahvalio domaćinima u Donjem Miholjcu i Valpovu na izvanrednom gostoprimstvu i dobrodošlici, kao i svima koji su bili dio akcije Hodaj, Martina.

Futsal Dinamo i Osijek Kelme okreću se početku nove sezone u kojem Dinamo na domaćem terenu 7. listopada dočekuje velikog rivala i favorita za naslov Split Tommy, a Osijek u prvom kolu gostuje kod Vrgorca.

Foto: SvijetFutsala

   

  
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja