Sport / Nogomet

Meštrović: ''Kamp spreman, kreće projekt Gradskog vrta''

Meštrović: ''Kamp spreman, kreće projekt Gradskog vrta''

Na današnjoj konferenciji za medije u Nogometnom klubu Osijek, predstavljeno je Idejno rješenje budućeg kampa koji će se razviti na površini od 15 hektara.

"Zanimljiva je fascinacija gradskih otaca da nazivaju područja uz Dravu po južnoameričkim imenima. Tako imamo Copacabanu, a imamo i Pampas i tako će se zvati i naš kamp, ako ga ne damo po našem kiparu Ivanu Meštoroviću," rekao je uz osmjeh, predsjednik NK Osijeka.

Ukupno će se tamo nalaziti devet terena, dio s prirodnom, dio s umjetnom travom te jedan teren s cca 1200 mjesta. Deveti teren će biti teren s umjetnom travom i u potpunosti natkriven, a njega će koristiti prvenstveno Osijek B.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Centralni objekt bit će veličine 5000 kvadrata i u njemu će se nalaziti tribina s 1200-1500 mjesta. Dio sadržaja poput kafića bit će javni, a dio za potrebe kluba. Svi sadržaji potrebni za rad škole nogometa uključujući kuhinju i apartmane za mlade igrače bit će preseljeni s Gradskog vrta u novi kamp.

>>> Pogledajte kako će izgledati kamp NK Osijeka <<<

kamp1

U narednim danim raspisat će se natječaj za projektiranje samog kampa, a sami kamp trebao bi biti gotov za 18 mjeseci, odnosno u svibnju 2019. godine. Sama sredstva za prvu fazu radova, u iznosu 3,3 milijuna eura, za kamp već su na računu Škole nogometa, a na ćemu se se Meštrović zahvalio Vladi Republike Mađarske i svom partneru Lorincu Mesaroszu. Ukupna vrijednost kampa procjenjuje se na 6 do 7 milijuna eura, a za natrkiveni stadio sredstva u iznosu od milijun eura obećao je Davor Šuker u ime HNS-a.

Kako bi sami radovi i započeli, odnosno kako bi se ishodila sva potrebna dokuemntacija, Grad Osijek mora osigurati pristupnu cestu do samog objekta. Prema riječima direktora Galića i predsjednika Meštrovića, a prema dosadašnjem iskustvu s gradskim strukturama, taj dio bit će ispunjen u kratkom roku.

Kreće projekt Gradski vrt

"Od današnjeg dana kreće projekt Gradski vrt! Gradit ćemo u potpunosti novi Gradski vrt i to u etapama kako ne bi morali seliti s našeg stadiona u ni jednom trenutku," rekao je Meštrović.

Sama realizacija novog stadiona još je poprilično daleko, ali su pripremni radovi već počeli. Ono što je Meštrović naglasio jest činjenica kako će nakon i u svakom trenutku ostati kamp i njegovi tereni, a nadamo se i sami novi stadion.

"Cijenim Rijeku, ali naš projekt neće zapeti poput njihovog i uvjeren sam kako ćemo za dvije, do dvije i pol godine imati novi stadion jer želimo već u fazi realizacije kampa imati sve spremno za gradnju stadion. Već danas imamo prekrasne slike djece na Gradskom vrtu i teško je i zamisliti kako će to izgledati kad budemo imali infrastrukturu." zaključio je Meštrović.

>>> Pogledajte kako će izgledati kamp NK Osijeka <<<

"Idemo dalje, srcem do pobjede," uz želju za naslovom prvaka u skorom periodu.

Od ostalih zanimljivosti, saznali smo i kako je u klubu zaposleno 70 ljudi, a neku vrstu naknade prima čak  201 osoba što je respektabilna brojka uzmemo li u obzir podatke o broju zaposlenih odnosno nezaposlenih u samom gradu Osijeku.

Tekst: SiB.hr

    


Izdvojeno

Reci što misliš!