Sport / Nogomet

Zekić: Želimo diktirat tempo protiv Hajduka; Galić: Vojnovića nitko nije potjerao

Zekić: Želimo diktirat tempo protiv Hajduka; Galić: Vojnovića nitko nije potjerao

Dan uoči derbija s Hajdukom u Gradskom vrtu trener osječkih nogometaša Zoran Zekić je održao redovitu konferenciju za novinare. Prvo se osvrnuo na stanje u momčadi, budući da je u međuvremenu bila i stanka u prvenstvu.

- Neke igrače nisam vidio desetak dana, a vratili su se s reprezentativnih okupljanja u prilično lošem stanju. Grezda je dobio crijevnu virozu, Bočkaj se pojavio s distorzijom zgloba, a Barišić ima bolove u listu. Tek smo se u četvrtak kompletirali na treningu, ali se ipak nadam da će svi biti spremni za nastup i to na sto posto svojih mogućnosti. Tako smo se i dogovorili, da nećemo riskirati ako nisu sasvim „fit“. Čeka nas još jedan derbi, sigurno dobra utakmica i nadam se isto takva atmosfera na tribinama.

Vinkovci mogu biti korisno iskustvo

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osvrnuo se ukratko Zekić i na posljednju prvenstvenu utakmicu koju je Osijek izgubio od Cibalije u Vinkovcima...

- To nam je nit vodilja kako se ne smijemo ponašati na terenu, od koncentracije do trke i agresivnosti, što tamo nismo pokazali. Moramo se ponašati kao što smo to činili u većem broju prvenstvenih dvoboja i posebice, onih europskih. Igrači su mi na treninzima dali zalog za optimizam, a svaka je utakmica jako važna, pa tako i ova. Nadam se, ponavljam, da će mi svi igrači biti na dispoziciji, da će im mentalni sklop biti pravi, a onda će i sve drugo biti u redu. Rekao bih da su igrači svjesni gdje smo griješili i što trebamo promijeniti, kako bismo opet bili na potrebnoj razini.

„Želimo diktirati tempo“

Bit će zanimljivo vidjeti koja će se momčad u subotnjem derbiju nametnuti što se tiče posjeda lopte i terenske nadmoći, iako kormilar Bijelo-plavih potencira nešto drugo:

- Bitno je ispuniti taktičke zadatke koje ćemo postaviti pred igrače, a od svega je najvažnije – pobijediti. Naravno da će i sam tijek susreta donijeti nešto svoje, sigurno je da će dosta toga ovisiti i o Hajduku, ali bih ja volio da mi budemo ti koji će diktirati tempo. Moramo biti pametni i odgovorni i kada napadamo i dok se branimo. Vinkovci su bili bolni za nas, ali ako smo izvukli pouke, to bi moglo biti vrlo korisno.

U konkurenciji će se prvi puta naći i novaci: Mirko Marić i Haris Hajradinović koji su nedavno postali članovi Osijeka.

- Osobno sam jako zadovoljan s obojicom. Marić će nam donijeti ono što nam treba jer je centarfor koji zna igrati okrenut leđima, sudjeluje u igri i preko njega možemo „izaći“ kada je zgusnut raspored na sredini terena. Hajradinović ima onaj bosanski „štih“, laganog je koraka, veznjak s idejom. Uz njega i Lopu, koji se vratio nakon još jedne ozljede, mislim da bismo mogli imati i lepršavost u igri.

Podrška navijača je vrlo bitna!

Što se Hajduka tiče, Splićani dolaze bez ozlijeđenog Futacsa i Vlašića koji je transferiran u Everton...

- I bez Vlašića oni imaju napadačku liniju na zaista zavidnoj razini. Vrlo brzo će oni njemu naći odgovarajuću zamjenu, a vidimo da imaju i neke nove ideje u igri. Nadam se da ćemo ih spriječiti i zaustaviti, kako bismo sami sebi omogućili više slobode na njihovoj polovici.

Pitali su novinari Zekića može li Osijek ove sezone biti goropadan domaćin, koji će teško ispuštati bodove pred svojom publikom?

- Mislim da smo na dobrom putu da to postanemo. Nadam se da ćemo imati navijačku podršku kao i u europskim nastupima jer je ovo utakmica u kojoj je to vrlo bitno! Volio bih, naravno, da Gradski vrt bude, u sportskom smislu, mjesto na kojem gostujućim momčadima neće biti ugodno. Moram na kraju pohvaliti i trojicu mladih igrača koje smo priključili iz naše druge momčadi: Marina koji nije novi u radu s nama, Čikvara i Ilića koji će, također, dočekati svoju šansu. Odlično su radili i pred njima je sigurno lijepa budućnost, rekao je Zekić.

Nitko nije potjerao Vojnovića

Na kuloarske priče kako je ljubmac navijača Aljoša Vojnović potjeran iz Osijeka na posudbu u Istru, reagiro je direktor kluba, Igor Galić:

- Neugodno sam iznenađen onim što se pojavljuje u nekim komentarima glede Vojnovića. Dakle, Aljošu je ova Uprava vratila u Klub, uvijek je imao našu potporu i mislim da nije i ne može biti ništa sporno. Posljednjeg dana prijelaznog roka obratio mi se riječima da ima nekoliko ponuda, da je pritom Istra 1961 vrlo uporna u želji da ga dovede i to, kako mi je rekao, uz bolje financijske uvjete u odnosu na one koje ima kod nas.  Saslušao sam ga i rekao mu da je odluka isključivo njegova. Mi ga nismo nagovarali na odlazak, no on je tako izabrao i odlučio, a mi smo to prihvatili. Dakle, ne vidim u tome nikakav problem. Svojom voljom je danas u Istri, riječ je posudbi do idućega ljeta, a čitam u novinama da je tamo i zadovoljan i motiviran, tako da mu i mi želimo sreću i što bolje nastupe u sredini za koju se opredijelio, izjavio je direktor NK Osijek Igor Galić.

Izvro: nk-osijek.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!