Sport / Nogomet

Nogometašice Osijeka ipak bez Lige prvakinja

Nogometašice Osijeka ipak bez Lige prvakinja

Nažalost u Osijeku se ove sezone neće igrati Liga prvaka, a osječke nogometašice bile su zaista blizu, prokleto blizu. A opet tako daleko. U posljednjem dvoboju kvalifikacija našim je djevojkama trebala pobjeda za konačno ispunjenje cilja, a na kraju su gošće s Islanda upisale minimalnu pobjedu i izborile ulazak u završnu fazu kontitnetalnog natjecanja.

Ono što posebno boli je činjenica da bi na kraju i bod bio dovoljan za ulazak među 32 najbolje ekipe u Europi, naime naše djevojke bi tamo završile kao najbolje drugoplasirane, a ovako još jedna sezona završava zbog samo jednog gola. Favorizirane Islađanke su dominirale velikim dijelom utakmice, tek su nakon primljenog pogotka Osječanke jurnule prema naprijed, pokušale i uspjele biti opasne, no na žalost ne i precizne.

Svi smo dali svoj maksimum i odigrali smo kako smo se dogovorili, nes(p)retno smo primili gol. I iako smo se većinu utakmice do tada branili krenuli smo na sve ili ništa i uspjeli izboriti nekoliko izglednih prilika koje nažalost nismo uspjeli iskoristiti. Hvala svim curama na zalaganju, želji i borbi kroz cijele ove kvalifikacije. Jednostavno je falilo malo sreće da bi ostvarili bolji rezultat – rekla nam je tužna Kristina Nevrkla, jedna od najboljih u redovima Osijeka u ove tri kvalifikacijske utakmice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tuga je naravno velika, nakon što se puno toga urotilo protiv osječkih nogometašica od samog početka priprema, ali ipak Perkovićeve djevojke imaju razloga i za ponos. Izvadimo Messija iz Barcelonine momčadi, to više nije ista momčad, isto je i s Osijekom koji je ostao bez najbolje igračice, s Majom Joščak u sastavu izgledi protiv Stjernana bi bili osjetno opipljiviji. Nema vremena za puno žalovanja, valja se ponovno vratiti u Hrvatsku realnost, ponovno kroz prvenstvo izboriti novi pokušaj proboja u elitu, mladosti i talenta ne nedostaje!

Izvor: sportalo.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!