Sport / Nogomet

Meštrović: ''Idemo napasti titulu!'

Meštrović: ''Idemo napasti titulu!'


U razgovoru za klupsku internet stranicu, još pod dojmom od ispadanja iz Europe, oglasio se predsjednik našeg prvoligaša i progovorio o nastavku sezone.



I njemu je, naravno, kao i svima nama, bilo žao što su Bijelo-plavi ispali iz Europe, a da ih je tako malo dijelilo od prestižne europske obitelji. No, predsje7dnika je nešto drugo silno razveselilo, unatoč eliminaciji:

- Osijek je europski grad, a Osječani su Europljani. Gdje god sam bio na ova četiri europska gostovanja, predsjednici klubova, naših domaćina, govorili su mi o tome da su nam navijači nevjerojatni! Oni su nešto čime smo mi pobijedili, bez obzira kako smo prolazili rezultatski. Stoga sve te navijače, svoje sugrađane, pozivam da podignu glavu gore nakon ove eliminacije. Možda ne bi bilo ni prirodno da smo već u prvoj sezoni povratka u Europu izborili grupnu fazu natjecanja. No, nešto je drugo prirodno i želim svima poručiti da osobno neću dopustiti da ovaj val na kojem sada jedrimo splasne ni za jedan milimetar! Okrećemo se domaćem Prvenstvu i Kupu, a to znači i borbi za trofeje. Snage koje smo mislili upotrijebiti u Europi, sada ćemo iskoristiti za osvajanje Prvenstva!

Srcem do pobjede!

To je ujedno i predsjednikov odgovor na skandiranje Kohorte „Šampioni, šampioni“. Imao je Meštrović još nešto reći na ovu temu:

- Ono što me dira u srce je poklič s tribina „Srcem do pobjede“. To me zna ganuti do suza. Naša momčad ima srce i pokazuje ga na terenu, mi nismo legija stranaca, kod nas se u svlačionici isključivo priča hrvatskim jezikom i ta kemija grada i našeg nogometnog kluba će doći na svoje. Osam smo utakmica odigrali u Europi i ostvarili šest pobjeda, uz dva minimalna poraza od 2:1. Ne znam koja se čak i renomirana momčad u Europi može u svojoj prvoj stabilizacijskoj godini pohvaliti takvim učinkom! Čestitam svima u Klubu i oko njega, ali i apeliram – burkajmo ovo naše more i dalje. Ovi valovi ne smiju opasti, idemo pokušati osvojiti Prvenstvo već ove sezone! Imamo širinu, pogodili smo s pojačanjima i idemo sve svoje snage usmjeriti na nove ciljeve.

Ove će Meštrovićeve riječi i poruke sigurno razveseliti navijače i simpatizere našeg Kluba koji čvrsto vjeruju u ovu momčad:

- Ovaj će europski put, koliko god za neke bio kratak, a za neke druge neočekivano dug, sigurno ostati još dugo u memoriji naših navijača. Svima im se zahvaljujem što su odvojili svaki euro ili kunu, sat ili kilometar da bi pratili NK Osijek. Učinit ćemo sve da im pokušamo nadomjestiti ispadanje iz Europe osvajanjem domaćeg trofeja. Idemo napasti titulu! Do sada nisam na ovaj način govorio o tomu, ali bilo bi nesportski da to sada zadržim za sebe i ne kažem u javnosti.

Predsjednik „podebljao“ cijenu najboljima

Jedno od pitanja čelniku Bijelo-plavih odnosilo se i na prijelazni rok koji traje do istjeka kolovoza, Dakle, je li priča s ovoljetnim pojačanjima završena?

- Naravno da nije! Imamo jednu od najboljih skautskih službi koja radi u sjeni onoga što momčad odrađuje na terenu. Stalno radimo na nekim novim pojačanjima, iako ništa ne forsiramo. Radimo planski i ciljano, tako da vjerujem da ćemo u idućih sedam dana realizrati još neki ulazni transfer. Što se tiče onih izlaznih, imamo Bogom danu situaciju da nemamo nasušnu potrebu prodavati naše najbolje igrače da bismo preživjeli i popunili proračun. Znam da oni razmišljaju o inozemnoj karijeri, a mi im izlazimo u susret koliko možemo. Držimo se i dalje onog stava da nitko iz Osijeka neće otići za manje od milijun eura, a nakon ovakvog ljeta u Europi, ja sam tu cijenu malo i „podebljao“, pa ćemo vidjeti što će reći „udvarači“.

Izvor: NK Osijek 

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!