Sport / Nogomet

Zekić optimističan uoči gostovanja u Austriji

Zekić optimističan uoči gostovanja u Austriji

Dan uoči puta u Austriju, na uzvratni susret završnog pretkola Europske lige, Zoran Zekić održao je redovitu konferenciju za novinare. Pred većim brojem izvjestitelja, trener Bijelo-plavih je ponovio svoj optimizam, koji ga nije napustio nakon poraza s klubom iz Beča u prvom ogledu.

- Još se uvijek svi sjećamo događanja iz prve utakmice i znamo što smo tada propustili. Ne vrijedi nam kukati, ali se i dalje ne mogu oteti dojmu da je rezultat na kraju trebao biti puno pozitivniji za nas u odnosu na tih 1:2 . Tako je kako je, igračima sam odmah nakon tog poraza rekao da vjerujem kako možemo preokrenuti stvari u našu korist. I zaista mislim da možemo proći dalje i plasirati se u Europsku ligu. Smatram da smo to i zaslužili po onome kako radimo, igramo i ponašamo se cijelo ovo vrijeme. Nastojat ćemo ući u ovu utakmicu s velikom vjerom u sebe, koncentracijom, mirnoćom i hrabrošću. Daj Bože da u jednom trenutku dođemo u situaciju da moramo preuzeti potpuni rizik i sve karte baciti u napad jer bi to značilo da smo prije toga napravili ono što bi nas približilo ostvarenju cilja.

Barać se vraća u momčad

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novinare je zanimalo vraća se li se stoper Barać u početnu jedanaestoricu u kojoj nije bio prošloga četvrtka?

- Da, apsolutno! Poslije susreta s Interom to više nije nimalo upitno. Prošao je dosta toga u zadnjih dvadesetak dana, ali se dobro nosi s time, tako da vjerujem da će biti koncentriran, kao što je bio i protiv Zaprešićana u nedjelju.

Zekić je ostao pri onome da njegova momčad ne smije nikamo srljati bez obzira što ima negativan rezultat iz Gradskog vrta:

- Daj Bože da povedemo, a onda se još neki gol može zabiti i u zadnjih desetak minuta. To je također jedan od mogućih scenarija. S druge strane gledao sam Austriju sada protiv Mattesburga, to im je sada već peta utakmica s pozitivnim rezultatom, pa ćemo morati biti maksimalno koncentrirani i u fazi obrane. Više nam se ne smije ponoviti da primimo onako dva jeftina pogotka kao u prvom ogledu. Osim toga, siguran sam da ćemo energetski izgledati puno bolje nego onda, a to onda znači i da ćemo biti agresivniji, hrabriji i konkretniji u izlasku prema njihovom bloku. Nadam se da ćemo biti na tragu onih naših izdanja protiv Luzerna u Gradskom vrtu i PSV-a u obje utakmice jer ako to ne ponovimo, ne možemo ni uspjeti.

Pušić ulazi umjesto Lope

Nekih će promjena u sastavu svakako biti, budući da nisu svi igrači u kadru, poput Lope koji ima tri žuta kartona...

- Lopu će najvjerojatnije zamijeniti Pušić koji igra dobro i zaslužuje povjerenje. S njim sam već obavio razgovor, posebno na temu obrambenih zadataka. Općenito govoreći, mislim da postajemo prava momčad koju je meni, kada je maksimalno angažirana i fokusirana na ono što treba odraditi na terenu, uistinu milina gledati sa strane, a tako isto i ljudima na stadionu i onima koji nas prate pred TV ekranima. Uostalom, dobio sam i ja osobno puno poruka ljubitelja nogometa izvan Osijeka koji su oduševljeni kako smo izgledali u većini dosadašnjih utakmica.

>>> Navijači Osijeka pripremaju invaziju na Austriju

Što ako ponovno bude dosuđen jedanaesterac za Bijelo-plave, hoće li Barišić ostati izvođač:

- Imam u njega puno povjerenje jer onaj neiskorišteni kazneni udarac s Austrijancima je čisti peh i sportska nesreća. Prevario je vratara, a zaista nam je sreća okrenula leđa u trenutku kada se lopta od vratnice nije odbila u mrežu. Ne smijemo zaboraviti da je Borna zabijao s bijele točke u vrlo važnim dvobojima s PSV-om u Eindhovenu i Rijekom u Gradskom vrtu, pa i dalje uživa moje potpuno povjerenje. Opet ću ponoviti, mi u toj prvoj utakmici nismo bili dovoljno dobri u energetskom smislu, a iz toga su proizašli i problemi s koncentracijom. I onda nam se dogodilo da primimo onakve golove, ali i promašimo izgledne prilike koje smo imali.

Unaprijed zahvala navijačima

Pohvalio je Zekić ozračje u momčadi i što se toga tiče, svi jedva čekaju utakmicu na NV-Areni:

- Atmosfera je zaista fantastična, na svakom treningu, kao i izvan terena i svlačionice. Igrači samo moraju vjerovati u sebe i u ono što želimo napraviti u St. Poeltenu. Mogući jedanaesterci? Pucamo i njih na treninzima, ali nitko sada neće u jednom danu njih posebno usavršiti i izvoditi bolje nego do sada. Manje-više  znamo tko bi se našao među izvođačima u tim okolnostima, da ne pričam sada o tome. Dugujemo sami sebi i našim navijačima odličnu utakmicu koju moramo odigrati bez straha, uživajući na terenu.  Unaprijed hvala i našim navijačima koji će nas podržati u St. Poeltenu, kao i uvijek do sada. Osjećamo pravu simbiozu s njima i mogu im samo poručiti da opet budu u svom prepoznatljivom izdanju u kojem su cijelo vrijeme, a mi ćemo se potruditi da im priuštimo još malo sreće i zadovoljstva i da na kraju zajedno slavimo.

Izvor: nk-osijek.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!