Sport / Nogomet

Vranješ 1.6. na pregovorima; traži se rješenje za Mikulića

Vranješ 1.6. na pregovorima; traži se rješenje za Mikulića

Naime, 1. lipnja očekuje se dolazak Jurice Vranješa na pregovore, a ovih dana slično bi mogao učiniti Tomislav Mikulić. I dok je Vranješ čovjek s čistim papirima, Mikulić još ima godinu dana ugovora s belgijskim Germinal Beerschotom, no u klubu vjeruju da bi to mogli premostiti.

- Razmotrit ćemo sve opcije, pa i onu da ga dovedemo na posudbu. Što se Vranješa tiče, u telefonskim razgovorima sve je teklo u dobrom smjeru, ali trebamo još sjesti za stol - kaže Robert Špehar, predsjednik NK Osijek.

Za rasplet tih razgovora živo je zainteresiran trener Vlado Bilić, kojem je povjerena zadaća rekonstrukcije momčadi. Ima dosta stvari koje će Bilić trebati popraviti ako Osječani misle sljedeće sezone visoko postaviti ciljeve.

- Jasno je da imam viziju što treba napraviti da bismo bili bolji, ali dok ne vidim s kakvim ću igračkim kadrom raspolagati, neozbiljno je o tome pričati. Kada 14. lipnja počnemo pripreme i kada vidim tko sjedi u svlačionici, bit će puno toga jasnije - kaže trener bijelo-plavih.
Ipak, ima i stvari koje nedostaju, a ne mora se čekati na izgled rostera da bi ih se počelo popravljati.

a2aa78dc1a153a7902405c01e9bbec2e.jpg

- Prije svega želim pobuditi vjeru u momčadi da je sposobna boriti se za visoke pozicije. To je temelj od kojeg moramo krenuti. Što se same igre tiče, potrebno nam je više agresivnosti i posebno okomitosti u dodavanjima, a za to već treba imati igrače takvog profila. Sigurno da nije isto, kada je to u pitanju, hoće li mi na raspolaganju biti Babić i Vranješ ili netko peti - objašnjava Bilić.

Zamišljene planove priprema Bilić će provoditi u Osijeku, ali i u Međugorju. Zanimljiv je izbor te destinacije za ljetne pripreme. Bijelo-plavi su prijašnjih godina tamo odlazili zimi, iako su već jednom bili i u ljeto (2005. godine).

- U pripremnom razdoblju planirao sam i odlazak izvan Osijeka. Bilo bi to od 27. lipnja do 7. srpnja, a kako sad stvari stoje, najbliže smo odlasku u Međugorje. Tamo bismo odigrali i neke jače utakmice s momčadima koje će nam biti na raspolaganju. Sve zajedno ćemo za tih šest tjedana priprema odigrati sedam-osam utakmica - zaključuje Vlado Bilić, trener nogometaša Osijeka.

LILA I ZRINSKI ZA POČETAK

U osječkom prvoligašu već imaju dvije dogovorene utakmice u pripremnom razdoblju. U tom početnom dijelu bijelo-plavi će gostovati u Lili 22. lipnja te u Drenju kod Zrinskog tri dana poslije. Osim toga, zasad se zna da će Osječani nastupiti na turniru u Ruščici (9. i 10. srpnja), a “generalka” je planirana za 16. srpnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što će se događati u idućoj sezoni teško je i nagađati, a do tada glasajte u našoj anketi u kojoj želimo saznati tko je kriv za jedan od najlošijih rezultata Osijeka u povijesti HNL.

D.Keler (www.glas-slavonije.hr)

  


Izdvojeno

Reci što misliš!