Sport / Nogomet

Pun Gradski vrt i spektakl kakav Osijek ne pamti

Pun Gradski vrt i spektakl kakav Osijek ne pamti

Za one koji nešto rjeđe pohode stadion Gradski vrt, prošlo je 17 godina od posljednje povjesne europske utakmice. Oni pak koji su i nakon tog, rezultatski zlatnog perioda kluba, bili na tribinama kao posljednju povjesnu pamte onu prije dvije sezone kad se Osijek u posljednjim sekundama spašavao protiv Hrvatskog dragovoljca. Za sve njih, slijedi nova povijesna utakmica i to ona protiv nizozemskog PSV-a u ovaj četvrtak.

Gotovo da nema stanovnika Osijeka pa i šire regije koji ne zna da je Osijek u prvom susretu senzacionalno pobjedio u Nizozemskoj i kako na uzvrat donosi pozitivan rezultat od 1:0. Odmah po završetku utakmice to je značilo samo jedno - u Osijeku se sprema spektakl!

Da je tomu tako, svjedoči i pomama za ulaznicama pa je klub odlučio otvoriti i veliku zapadnu tribinu, a do ovog trenutka prodano je više od osam tisuća ulaznica uključujući i godišnje pretplate kojih je prodano više od četri i pol tisuće što je rekordan broj u modernoj povijesti kluba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, rekordna posjeta ikad na Gradskom vrtu je ona iz utakmice s Dinamo davne 1982. godine kada se na Gradskom vrtu naguralo čak 40 tisuća navijača. Otkad su dodane stolice i smanjen kapacitet, rekord drži utakmica s praškom Slavijom 2000. godine kada je u Gradskom vrtu bilo 16 tisuća gledatelja.

Za one najzagriženije navijače Osijeka koji su smješteni na istoku posebna je napomena kako  na ovoj utakmici puta neće biti mogućnosti izlaska i ponovnog ulaska na poluvremenu pa na to treba obratiti posebnu pozornost. 

Ova utakmica će sigurno biti pokazatelj i svima u Slavoniji i Baranji kako ovaj kraj ipak nije mrtav ma koliko to neki željeli i potencirali. Duh života koji će te večeri, ma kako ona završila, biti nad gradom sigurno će itekako uliti nadu da u našem kraju ipak ima vatre života i kako mi koji smo ostali sigurno nećemo dozvoliti da se ona ugasi!

Motiv više za dolazak zasigurno je i činjenica kako se svi nadaju itekako pozitivnom rezultatu jer Osijek ima momčad spremnu na to. Posebice će to biti izraženo ako pristup utakmici bude pravi. Tad će i publika sigurno prepoznati isto i PSV-u neće biti lako u takvoj atmosferi koja će se krenuti "nabrijavati" i znatno prije utakmice kad ulicama grada krene karusel navijača. Kohorta tako poziva sve da se okupe u srijedu od 18 sati u prostorijama njihove udruge u Tvrđi, a u 20 sati da krenu ulicama grada svim mogućim prijevoznim sredstvima. 

Sve informacije o ulaznicama za utakmicu potražite na službenoj stranici kluba.

SiB.hr

 

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!