Sport / Nogomet

U sljedećih 15 dana bijelo-plavi igraju čak pet puta

U sljedećih 15 dana bijelo-plavi igraju čak pet puta

U četvrtak navečer smo strepili i živčanili, ali na kraju smo se ipak radovali! Osijek je u Luzernu zabio gol u trenutcima kada bi mnoge prijašnje generacije Osijeka pobjegle u svoj šesnaesterac i čekale egzekuciju. Čak i najveće generacije su podlegle pritisku u Briselu ili Pragu. Ejupijev gol plod je najbolje (možda i jedine prave) akcije oba sastava u ovom švicarskom gradu.

Za “Bijelo-plave” su igrala čak pojačanja pristigla ovog ljeta i sva četiri su bila odlična (Bočkaj, Grezda, Mudradžija i Šorša), baš zbog toga Osijek ove godine mora biti bolji i u HNL-u usprkos posrtaju u prvom kolu.

A kakvi nas tek dueli očekuju? U slijedećih 15 dana Osijeka igra 5 puta:

Nedjelja 23.7. Istra – Osijek
Četvrtak 27.7. PSV – Osijek
Nedjelja 30.7. Osijek – Dinamo
Četvrtak 3.8. Osijek – PSV
Nedjelja 6.8. Osijek – Rijeka

Igrači su direktno iz Švicarske odletjeli za Pulu, gdje će pokušati pobjediti Istru koja nije ništa bolja nego prošle sezone. Vjerojatno će utakmicu odlučiti u kakvom će stanju biti baš Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zekić je u prvom kolu s Rudešom ekperimentirao i rotirao i na kraju nije uspio, pitanje je što će napraviti u nedjelju. Jedno je sigurno, neće igrati posve isti sastav kao u Luzernu, jer preblizu je utakmica u Nizozemskoj. Hoćemo li vidjeti “drugu ekipu”, 5-6 novih igrača u prvih 11 ili promješane pozicije kao s Rudešom?

U četvrtak veliko gostovanje! Je li PSV najveći klub s kojim je Osijek igrao u kupu UEFA? Vjerojatno, prošle godine su završili iza Feyenoorda i Ajaxa i igrali Ligu Prvaka, vrijednost ekipe je 96,5 milijuna eura (Osijek vrijedi 13 milijuna). Osijek neće ima šta izgubiti, bilo kakav rezultat osim totalne katastrofe protiv Cocuova sastava značio bi i pun Gradski vrt.

GALERIJA: Bijelo-plavo slavlje u Luzernu

U nedjelju 30.7. dolazi Dinamo čiji Gojak, Hodžić, Soudani i Fernandez još nisu imali pravu utakmicu (Istra i Cibalia te norveški anonimusi s kojima će igrati preko tjedna).

Četvrtak 3.8. dan je kada na naš stadion treba povesti sve što može hodati, povedite ženu, kćerku (oca i sina ste valjda već poveli!?), kolegu, susjeda. Moramo napuniti stadion, a neka utakmica NK Osijeka to nije napravila pre-predugo. Posjeta mora pokazati da Osijeku treba veći stadion, jer planirani kapacitet novog Gradskog vrta je nažalost upravo 10.000 (kapacitet solidnije dvorane) i to je jedina potencijalna greška nove uprave – jedina u ove dvije godine! Možemo li se nadati čudu? Moramo prvu vidjeti prvu utakmicu, ali ništa nije nemoguće!

Ludi dvotjedan će zaključiti gostovanje prvaka na našem stadionu, može li Zekić ovaj puta nadmutriti Keka i Rijeku koja je opet dobro krenula u sezonu?

Pet utakmica, a favoriti smo samo u jednom, baš onoj sutra!

Izvor: bijelo-plavi.com

 


Izdvojeno

Reci što misliš!