Sport / Nogomet

Bijelo-plava invazija na Luzern

Bijelo-plava invazija na Luzern

Nogometaši Osijeka otputovali su u Luzern gdje ih u četvrtak očekuje uzvratni susret 2. pretkola Europske lige. Osječani brane prednost iz prve utakmice od 2:0, a na utakmici u Luzernu bit će i velik broj osječkih navijača koji su kao podrška krenuli s različitih strana i gradova.

Osječani nisu imali puno vremena za analizu lošeg nastupa s Rudešom u prvom kolu HNL-a, jer već ih u četvrtak čeka novi europski ispit, na koji moraju biti potpuno spremni.

Trener Zekić svjestan je pogrešaka na utakmici s novim prvoligašem u nedjelju, no pomalo ironično osvrnuo se na kritike novinara prema njemu oko pogrešaka u sastavljanju momčadi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Slušajući vas ja ne smijem više promijeniti ni jednog igrača, jer se to zove eksperimentom. Naravno, kad ne pobijediš onda se to i može tako nazvati, tako da će, eto, od sad igrati 10 igrača svaku utakmicu. Šalu na stranu, sastav protiv Luzerna trebao bi biti isti onaj koji je i počeo utakmicu u Osijeku s njima prije 7 dana", riječi su trenera Osijeka Zorana Zekića.

Zekić ističe kako od tih igrača očekuje pristup kakav je bio prije 7 dana u Osijeku uz zalaganje i potpuno shvaćanje nogometne igre. Osijek će igrati svoju otvorenu igru sa željom da zabije gol i riješi pitanje prolaska u 3. pretkolo. No, upozorava kako će Luzern ipak biti jači u uzvratnoj utakmici nego što je to bio u Osijeku.

"Luzern će biti puno ozbiljniji nego u utakmici prije 7 dana, imat će 7 dana više treninga, imat će 3 nova igrača koja će ih pojačati, imat će publiku iza sebe, tako da moramo biti posve spremni na sve te izazove i sve moguće scenarije, razmišljati pozitivno i da se vratimo doma s prolazom u sljedeći krug", dodao je Zekić.

GALERIJA: Europsko ludilo u Gradskom vrtu

Na pitanje o odlasku Josipa Kneževića u Puskas Akademiju, iz kluba su istaknuli kako još ništa nije službeno riješeno, dok direktor kluba ne stavi potpis na raskid ugovora te je istaknuto kako će biti još sigurno i odlazaka i dolazaka do kraja prijelaznog roka.

Nogometaši sa stručnim stožerom nakon utakmice s Luzernom putuju direktno u Pulu na prvenstveni susret drugog kola HNL-a koji se igra s Istrom u nedjelju, a u slučaju prolaska protiv Švicaraca, odmah će se u ponedjeljak uputiti u Nizozemsku gdje bi ih u četvrtak 27. ovog mjeseca čekao nastup sa PSV-om. Stoga, povratka u Osijek lako moguće neće biti u sljedećih 9 dana.

U Švicarskoj se očekuje i velik broj navijača Osijeka, Kohorta je krenula na put autobusima i osobnim vozilima iz Osijeka, a navijači se očekuju u Luzernu i iz nekih švicarskih,  njemačkih i irskih gradova. Iz kluba su zatražili čak 500 ulaznica za svoje navijače.

Susret Luzern-Osijek igra se u četvrtak od 19 sati i 45 minuta, uz prijenos na HNTV-u.

Tekst: Republika.eu


Izdvojeno

Reci što misliš!