Sport / Nogomet

Gotovo tisuću Švicaraca preplavit će ulice Osijeka idući tjedan

Gotovo tisuću Švicaraca preplavit će ulice Osijeka idući tjedan

Svi oni koji su često kritični kad je nogomet i njegova važnost u pitanju, mogli bi se razuvjeriti nakon čitanja ovih redaka.

Poznato je većini kako se Osijek nakon pet godina suše plasirao u europska natjecanja i kako će 13. srpnja ugostiti švicarski Luzern. Ono što pak većina ne zna jest činjenica kako njihov nogometni klub prati vjerna vojska navijača, kako simpatizera, tako i onih nešto žešćih. Tako je već najavljen dolazak brojnih navijača, a prema nekim najavama iz NK Osijeka, moglo bi ih stići čak i do 1000. Realnija brojka ipak je nešto manja no to ne umanjuje važnost ove utakmice za grad Osijek.

Da je tome tako, svjedoči i potpuno popunjeni let Basel-Osijek ovog ponedjeljka, ali i status rezerviranih smještajnih jedinica na poznatom servisu Booking.

Gotovo 60 posto popunjenosti ovog četvrtka dokaz je kako će velika većina pristiglih navijača u Osijeku ostati i nekoliko dana. Posljednji put nešto slično se dogodilo prilikom gostovanja londonskog West Hama davne 1999. godine, odnosno reprezentacije Walesa prije nekoliko godina. Prigoda je to posebice za ugostitelje u gradu da tijekom ljeta kad je grad poslovično prazniji nego inače, ostvare dodatnu zaradu.

>>> Predstavljamo FC Luzern - sljedećeg protivnika bijelo-plavih u Europskoj ligi

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Većina ih dolazi u četvrtak organizirano autobusima, ali veliki broj dolazi i ranije raznim avionskim linijama, kao i u privatnom aranažmanu.

Ukoliko Osijek uspije i proći u slijedeći krug kvalifikacija, smiješi mu se dolazak i puno jačih i većih klubova poput Milana pa bi ovo moglo biti zanimljivo ljeto u gradu.

Najbolja je to pozivnica i za domaće navijače koji još uvijek mogu kupiti godišnje ulaznice po gotovo simboličnim cijenama. Za usporedbu platežne moći između građana Osijeka i Luzerna dovoljno je reći kako je godišnja ulaznica za istok jeftinija (200 kn) nego li ulaznica za utakmicu Luzern-Osijek (34€).

Veselimo se u svakom slučaju tjednu pred nama i nadamo se punom stadionu i odličnoj atmosferi te u konačnici i pobjedi Osijeka.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!