Sport / Nogomet

Predstavljamo FC Luzern - sljedećeg protivnika bijelo-plavih u Europskoj ligi

Predstavljamo FC Luzern - sljedećeg protivnika bijelo-plavih u Europskoj ligi

Nogometaši švicarskog Luzerna sljedeći su protivnik bijelo-plavih u euro natjecanjima. Momčad je to koja igra na prekrasnoj Swissporareni pod ravnanjem poznatog bivšeg njemačkog igrača Markusa Babbela.

Ovaj njemački strateg na čelu je momčadi od 2014. godine pa je sigurno kako jako dobro poznaje svoju momčad i njezine mogućnosti. U tom periodu Luzern je već igrao u europskim natjecanjima, a prošle godine ispali su od talijanskog Sassuola. U međuvremenu, Luzern je doživio brojne promjene u svojoj momčadi pa je pomalo i neizvjesno kako će izgledati na prvoj utakmici u Gradskom vrtu. Naime, prema pisanjima švicarskih medija i prema riječima nekih bivših igrača poput Tomislava Puljića, klub je zapao u, ma kako to čudno zvučalo kad je bilo što iz Švicarske u pitanju, finacijske probleme te su ga napustili neki od najboljih igrača proteklih sezona.

Tako u njihovim redovima od ovog ljeta više nema Tomija Jurića, australskog reprezantivca i Hrvata Tomislava Puljića, a već ranije su ih napustili i neki drugi igrači.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, ne smije to zavarati Osječane jer je Luzern i doveo nekoliko pojačanja koji će sigurno željeti dokazati i nametnuti treneru na samom početku sezone. Ono što zasad može veseliti navijače Osijeka jesu rezultati Luzerna u pripremnim utakmicama gdje još nisu zabilježili pobjedu. Odigrali su tek neriješeno s Kriensom (3:3) i Austria Lustenau (0:0), a izgubili su od njemačkog drugoligaša SV Sandhausena (2:1).

Luzern ima i vrlo glasnu i aktivnu navijačku grupu:

Očito je kako još uvijek traže pravu formu, do utakmice protiv Osijeka još će odigrati posljednju provjeru protiv RC Strasbourga. Tu, kao i utakmicu protiv Sandhausena, gledati će i Zekićeva delegacija pa se nadamo kako će uspjeti detektirati slabosti ove momčadi u nastajanju.

Jedna od prednosti Osijeka bit će i prednost domaćeg terena u prvoj utakmici. Tribine Gradskog vrta, ako je suditi po zanimanju i gradskim pričama, bit će poprilično ispunjene, a to bi trebao biti forte za domaću momčad. Treba reći kako ni gosti neće biti bez podrške pa se u Osijeku očekuje između 700 i 1000 glasnih tifosa.

Iznimno je bitno ostvariti dobar rezultat u prvoj utakmici, a Zekić i igrači imaju dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu pred najisčekivaniju utakmicu Osijeka posljednjih godina.

Navijači su željni pravih utakmica, a ova to svakako jest, pa ne sumnjamo kako će i igrači biti svjesni te važnosti i puni želje za pobjedom.

luzern

Za sve navijače Osijeka koji već planiraju put na uzvratnu utakmicu u Švicarsku, donosimo i nekoliko korisnih informacija o gradu.

Lucern je smješten u središnjem djelu Švicarske i po veličini je sličan Osijeku (80 tisuća stanovnika po posljednjem popisu). Turistički je to grad, što ga čini posebno skupim, čak i za švicarske standarde. Npr. malo pivo 0.33 u kafiću platit ćete oko 30 kuna. No, u trgovinama s pićem, limenka piva od pola litre može se kupiti za samo 5-6 kuna. A i za razliku od Osijeka, konzumiranje alkohola na javnim površinama je dozvoljeno.

Swissporarena, moderni je stadion izgrađen 2011. godine i kapaciteta za 18 000 gledatelja. Od središta grada udaljen je pol sata lagane šetnje. Cijene ulaznica za gostujući sektor bit će 34 eura.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!