Sport / Nogomet

NK Osijek snažno naprijed: Novi igrači, novi dres i novi veliki sponzor

NK Osijek snažno naprijed: Novi igrači, novi dres i novi veliki sponzor

Na današnjoj press konferenciji, trener Zoran Zekić najavio je novu sezonu i predstojeće utakmice. Također, mogli smo vidjeti i novi dres te neka nova lica u svlačionici.

Zoran Zekić: ''Prije svega europske utakmice su nagrada za prošlu godinu, ali moramo biti oprezni ne smijemo nikoga podcijeniti. Andorci nisu ništa specijalno, ali ne smijemo ići devizom "Lako ćemo". Od prve minute moramo imati brzi protok i probati zabiti brzi gol i na kraju i pobjediti kako bi nastavili dobrim tempom priprema."

"Nedostaje nam širine u kadru. Lopa sigurno neće igrati, a ni Knežević ne trenira par dana, ali naći ćemo unutrašnje rezerve. Igrat ćemo s najjačim raspoloživim sastavom među raspoloživih 18 igrača," dodao je Zekić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje novinara o Matasu, Kneževiću i Vojnoviću kako nisu u užem krugu kandidata, Zekić je rekao kako su svi rasploživi igrači kandidati i kako će svi dobiti prigodu. Inače, ova tri igrača su i među onima koje se najčešće spominje kao one koji će napustiti bijelo-plave ovog ljeta.

U drugom dijelu konferencije za medije, sportski direktor Alen Petrović, predstavio je neka nova stara-nova imena u svlačionici. Tako je nakon jednogodišnje posudbe iz Puškaš Akademije, potpis na trogodišnji ugovor stavio prošle godine najbolji igrač Osijeka, Dmytro Lopa.

"Jako sam sretan što ostajem. Prošlih godinu dana je bilo jako dobro i bit će još bolje. Grad mi je jako lijep i miran. Pojačali smo se nekim novim igračima i svi će donijeti neku novu vrstu kvalitete i nadam se da ćemo ove godine nešto i osvojiti," rekao je Lopa i dodao kako se u budućnosti svakako nada pozivu u reprezentaciju Ukrajine. 

Osim Lope, potpise na ugovor su stavili vezni igrač Nikola Jambor, golman Marijan Antolović te Eros Grezda koji je već i zabilježio prve minute u novom dresu.

Grezda je tako potpisao na čak četiri godine, dok je Jambor došao na posudbu s opcijom kupovine, a Antolović, koji je branio u Cibaliji, Poljskoj, BiH, Izraelu i Sloveniji došao je na godinu dana kao zamjena za Zvonimira Mikulića koji odlazi na posudbu u moldavski Sheriff do kraja sezone. Put Sheriffa mogao bi krenuti i Josip Knežević, ali za sad nema potvrde te informacije.

"Želimo dovesti još igrača, u svaku liniju po jednog, ali zasad s ovim kadrom idemo put Andore," ponovio je, kao i više puta do sad, Alen Petrović.

"Jako sam sretan što tu i ovo je veliki iskorak za moju karijeru. Ekipa je super i nadam se da ću napredovat. Moja igra je napadačka i samo mi je bitno da igram "gore"," rekao je Grezda.

Nakon njega, javnosti se obratio Nikola Jambor, koji je zadnju sezonu proveo u belgijskom Lokerenu. Upoznavanje ekipe ga tek očekuje, a od igrača poznaje samo Ejupia s kojim je igrao u Slaven Belupu.

"U Lokerenu je počelo odlično, ali sam nakon par kola se ozlijedio i malo pao u drugi plan," rekao je Jambor koji bi trebao zaigrati kao zadnji vezni igrač u momčadi Zorana Zekića.

"Sviđa mi se ova lijepa priča i europske ambicije Osijeka. Ići ćemo kolo po kolo i prvo se trebamo posložiti i sigurno vidim Osijek na vrhu," zaključio je on.

Kao posljednji, predstavio se i novi najvišlji član bijelo-plave svlačionice, vratar Marijan Antolović kojeg najbolje pamtimo iz dresa Cibalije.

"Spletom okolnosti i izbacivanjem Kopera u četvrtu ligu, vraćam se u Hrvatsku, u Osijek. Svjestan sam da je Malenica u prednosti koji je branio na super nivou, a moje je da treniram i sigurno da je konkurencija dobra za sve nas," rekao je Antolović.

Novi sponzor i dres

Poolu novih sponzora NK Osijeka priključio i jedan novi sponzor, tvrtka Žito, a što će biti zasebno predstavljeno na jednoj od idućih konfrerencija za medije.

dres

Osim ove bitne informacije, direktor marketinga Alen Nađsombat i kapetan Borna Barišić, predstavili su i novi dres za sezonu 2017./2018.

"Dres je bijelo-plavi i cijeli moto grada i kluba je upravo u tom tonu i meni je dres svakako najljepši do sad," rekao je Barišić.

Proizvođač je kao i protekle sezone renomirana tvrtka Nike, a dizajn je potpuno personaliziran i u skladu s vizualnim identitetom kluba.

Kako saznajemo, cijena dresa trebala bi biti ista kao i za prošlogodišnji dres, odnosno oko 350 kuna za članove kluba i tek nešto više za ostale. Bijelo-plave linije tako će svakog navijača odmah asocirati na voljeni klub, a svi koji žele, novi dres će moći kupiti već početkom srpnja.

Dodajmo i kako su u prodaji godišnje ulaznice po iznimno povoljnoj cijeni, a sve informacije možete pronaći na službenoj stranici kluba.

SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!