Sport / Nogomet

Predstavljamo vam protivnike bijelo-plavih u kvalifikacijama za Europsku ligu

Predstavljamo vam protivnike bijelo-plavih u kvalifikacijama za Europsku ligu

Bijelo-plavi saznali su svog prvog protivnika u kvalifikacijama za Europsku ligu. Bit će to UE Santa Coloma iz Andore. Ukoliko prođemo amatere iz Anodre, što svi očekujemo, u drugom pretkolu čeka nas švicarski FC Luzern.

Prisjetimo se, svoj zadnji europski izlet 2012. godine, Osječani su također započeli na Andori, ali protiv FC Santa Colome. Osijek je tada slavio u obje utakmice (u gostima 0:1, kod kuće 3:1).

Prva utakmica igra se već idući četvrtak (29.6.) u Andori, a uzvrat je tjedan dana poslije u Gradskom vrtu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

UE Santa Coloma (1. pretkolo)

ue santa coloma

Što puno reći o trećeplasiranom klubu jedne od najlošijih europskih liga. Svoj nastup u Europi izborili su pobjedom u finalu kupa nad prvakom FC Santa Colomom. Klub je to osnovan 1986. godine, žuto-crnih boja. Riječ je o amaterima koji slobodno vrijeme upražnjuju nogometom. Inače Kneževina Andora smještena je u Pirinejima između Španjolske i Francuske. Riječ je o Katalonskoj državi s manje od 70 000 stanovnika. Gospodarstvo im je na visokoj razini zbog razvijenog turizma.

Lani su se u prvom pretkolu susreli s zagrebačkom Lokomotivom koja nije imala težak posao. Ukupno su slavili rezultatom 7:2 (1:3 i 4:1).

Za navijače koji planiraju osobnim automobilima put Andore, recimo da je udaljenost 1900 kilometara, a posljednja dionica puta kroz Pirineje puna je nezaboravih prizora.

GALERIJA: Kohorta i Bijelo-plavi u Andori 2012.

 

FC Luzern (2. pretkolo)

luzern thun 1

Ukoliko prođemo prvo pretkolo u drugom nas očekuje švicarski Luzern. Prva utakmica igra se 13. srpnja u Gradskom vrtu, a uzvrat 20. srpnja u Lucernu.

Klub je to također bijelo-plavih boja, dvostruki osvajač nacionalnog kupa i jednom prvak Švicarske (1989. godine). Igraju na modernom stadiumu izgrađenom 2011. godine, kapaciteta za 17 000 gledatelja. Prošle sezone igrali su treće pretkolo Europske lige i ispali od talijanskog Sassula. U prvenstvu su završili na petom mjestu.

Lucerno nam je udaljen 1200 kilometara  i grad je to u središnjoj Švicarskoj, veličinom sličan Osijeku (81 000 stanovnika).

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!