Sport / Nogomet

Ništa od zamjenskog stadiona na Pampasu, na Gradskom vrtu će se igrati i dok traju radovi

Ništa od zamjenskog stadiona na Pampasu, na Gradskom vrtu će se igrati i dok traju radovi

Direktor Nogometnog kluba Osijeka Igor Galić ima i ovih vrućih lipanjskih dana pune ruke posla. Jedna je sezona završila, a užurbano se priprema sljedeća u kojoj će Osijek nakon dužeg vremena igrati na europskoj sceni. No, posebna je Galićeva preokupacija izgradnja Kampa Škole nogometa, pri čemu je, napokon, stiglo očitovanje Visokog procjeniteljskog povjerenstva, što je znak da se može krenuti u realizaciju projekta.

Ono što je sljedeće u hodogramu planiranih aktivnosti je potpisivanje Ugovora s Gradom oko kupovine, odnosno prijenosa vlasništva zemljišta na Pampasu i našeg upisa u gruntovnicu. Upravo je stjecanje vlasništva bio osnovni uvjet Mađarske vlade za financiranje ovog velikog projekta. Sve je pripremljeno, novac je osiguran, ove je godine to iznos od milijardu forinti, odnosno oko 3,3 milijuna eura. Nadam se, ako ovoga tjedna potpišemo Ugovor, da bismo za desetak dana mogli krenuti s ishođenjem dozvola za početak radova, istaknuo je Galić.

>>> Država odobrila prodaju zemljišta na Pampasu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radovi bi mogli početi ovoga ljeta

Najčešće je novinarsko pitanje ovih dana, vezano na ovu temu, kada bi se moglo krenuti sa čišćenjem terena i pripremom za građevinske radove...

- Čekamo idejno rješenje, u tijeku je izrada elaborata sa studijom utjecaja na okoliš i svim drugim zakonskim parametrima. Mislim da ćemo već ovoga ljeta „zakopati prvu lopatu“. Rok za izgradnju ostaje 18 mjeseci od početka radova, a možda se sve može napraviti i u nešto kraćem vremenu. Osim toga, mi se već izgradnjom tri, četiri nova terena možemo preseliti na novu lokaciju i onda tamo čekati završetak kompletnog projekta. Trenutno imamo „jedno i pol“ igralište na raspolaganju, svi jedva čekamo da počnemo raditi u posve novim, europskim uvjetima.

I dalje će se igrati u Gradskom vrtu

Čim se krene u izgradnju Kampa, postat će vrlo aktualno i pitanje novog stadiona, definitivno na mjestu postojećeg. Galić o tomu kaže:

- Druga faza obuhvaća izgradnju novog stadiona u Gradskom vrtu. U fazama ćemo rušiti postojeće zdanje i za to vrijeme igrati utakmice na njemu jer će se novi stadion graditi u etapama, uz zatvaranje pojedinih tribina, ne i cijeloga objekta. Znači, nećemo  ići nigdje izvan Osijeka odigravati naše službene susrete. Poznato je kako je Grad Osijek vlasnik stadiona i da bismo uopće krenuli s rušenjem i izgradnjom novoga, moramo dobiti i tu suglasnost. Vjerujem da ni oko toga neće biti nikakvih problema i da bismo radove mogli otvoriti sljedeće godine, kada Kamp već bude u poodmakloj fazi realizacije. Mogu već sada reći da će novi Gradski vrt, kapaciteta od 10 ili 12 tisuća sjedećih mjesta,  biti najljepši i najmoderniji stadion u Hrvatskoj!

Primjer s istoka Hrvatske

Na kraju, još je nešto direktor osječkog nogometnog prvoligaša želio posebno naglasiti.

- Stalno se u hrvatskom nogometu govori o problemu infrastrukture. Evo, mi s istoka Hrvatske smo prvi odlučili nešto ozbiljnije pokrenuti po tom pitanju, kada je riječ o mlađim kategorijama i uvjetima rada koje imaju, iako su mnogi donedavno mislili da je to nemoguće u ovom kraju. Osim toga, bit će to i revitalizacija tog dijela grada u kojem ćemo izgraditi Kamp, vrlo blizu središtu Osijeka, gdje je svih ovih godina bilo smetlište i sve je odavno zaraslo u korov i divlju šumu, zaključio je Galić.

Izvor: NK Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!