Država odobrila prodaju zemljišta na Pampasu

Država odobrila prodaju zemljišta na Pampasu

kamp

Sve je spremno za potpisivanje Ugovora između Grada Osijeka i Škole nogometa NK Osijek za izgradnju budućeg Kampa na prostoru Pampasa!

Naime, Visoko procjeniteljsko povjerenstvo Ministarstva graditeljstva je pozitivno odgovorilo i prihvatilo mišljenje Procjeniteljskog povjerenstva Grada Osijeka glede kompletne dokumentacije za prodaju zemljišta od 15 hektara, namijenjenog za sportsko-rekreacijske svrhe. Sve je, dakle, usklađeno s odredbama Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina i nema nikakvih dodatnih upita.

VIDEO NK Osijek gradi kamp vrijedan 8 milijuna eura

U konkretnom slučaju, za potrebe Škole nogometa Bijelo-plavih bit će izgrađeno devet terena, uz manji stadion koji će imati i UEFA licencu, kapaciteta 3.000 gledatelja. Uz to će, dakako, ići i svi prateći sadržaji koji se inače vežu uz takve objekte i nogometne kampove, a osječki će biti, kako se najavljuje, jedan od najmodernijih u ovom dijelu Europe!

Grad će osigurati potrebnu infrastrukturu

Nakon ove odluke Visokog procjeniteljskog povjerenstva, ubrzo će uslijediti potpisivanje spomenutog Ugovora, a Grad će, najavio je gradonačelnik Ivan Vrkić, osigurati svu potrebnu infrastrukturu za što raniji početak građevinskih radova na Pampasu.

- Na tom će se prostoru graditi i nova zgrada Prve gimnazije, pa mogu reći da će Grad riješiti pitanje pristupnih cesta. Razmišljamo i o rebalnasu proračunu za tu namjenu, već nakon prve, konstituirajuće sjednice novog Gradskog vijeća. Želja nam je da se što prije krene s radovima, budući da je novac, kako to stalno ističu investitori, osiguran i tu nema nikakvih problema. Zahvaljujem Školi nogometa i gospodinu Meštroviću na ovom velikom projektu, u koji će biti uloženo 8 milijuna eura, a hvala i svim vijećnicima iz prethodnog saziva Gradskog vijeća koji su podržali našu prethodnu odluku da to zemljište prodamo po cijeni od 2.011.000 kuna. Retfala će uz nove sadržaje na Pampasu poprimiti jedan novi, sasvim drugačiji izgled i dobiti neku novu dimenziju, rekao je Vrkić.

Tekst: NK Osijek

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja