Sport / Nogomet

NK Osijek: Visoko postavljena letvica u prošloj, izazov u novoj sezoni

NK Osijek: Visoko postavljena letvica u prošloj, izazov u novoj sezoni

Sezona puna dojmova tek je završila, a nova je za igrače NK Osijeka već pred vratima. I dok su igrači na odmoru, navijači se svakodnevno zabavljaju kalkulacijama tko će sletjeti, a tko odletjeti iz bijelo-plavog jata.

No, prije nego krenemo na maštanja o novoj sezoni, vratimo se na trenutak u onu proteklu. Rekordan su broj bodova ostvarili igrači Zorana Zekića i tako zauzeli odlično četvrto mjesto. Rekli bismo kako je plan s početka debelo prebačen pa s te strane nema i ne smije biti niti trenutka nezadovoljstva među navijačima. Broj članova kluba također je dosegao rekordan broj, a klub iz dana u dan raste i organizacijski. Vidljivi su značajni pomaci na području marketinga, samoj klupskoj hijerarhiji, ali i u odnosu spram medijima, partnerima kao i samim navijačima. Iako je bilo nekoliko "izleta" u krivomkrivom smjeru od strane predsjednika i suvlasnika Ivana Meštrovića (slučaj Maminho, op.a.), pojedinih igrača (Arsenić i Šimunec) te naposlijetku curenje informacija oko potpisa Grezde i Bočkaja, iste još uvijek možemo pripisati dječjim bolestima i izraziti nadu kako se iste neće ponavljati i to već od sezone koja je pred nama.

U toj sezoni, od igrača Zorana Zekića, ali i od samog Zekića, svi će očekivati puno više nego ove sezone. Navijači, pogotovo oni najokorijeliji očekuju najmanje isti rezultat kao prethodne sezone, ali i puno bolju i konstantniju igru. Svjedoci smo kako je Osijek prošle sezone dio svojih lošijih igara sakrio dobrim rezultatima i to prije svega u utakmicama protiv nominalno slabijih protivnika, dok je u utakmicama protiv Rijeke, Dinama i Hajduka bio gotovo potpuno nekonkutentan i gdje je uzeo samo mrvice kad su bodovi u pitanju. Pamtiti će se tek pobjede protiv Hajduka kod kuće i Dinama u gostima, ali i nekoliko bolnih poraza kao protiv Hajduka u utakmici koja je direktno odlučivala o trećem mjestu ili protiv Rijeke na Rujevici gdje smo stigli na valu dobrih rezultata, pa bili pometeni u prvih pola sata igre. Ono što je pak bitno za reći, jest činjenica kako je Osijek uspio skinuti i nekoliko neugodnih tradicija pa se pamti preokret i bodovi u Koprivnici kao i domaća pobjeda protiv Lokomotive nakon nekoliko godina suše. Upravo te utakmice bitno je ponoviti i za mjesec dana kad starta novo prvenstvo, ali i euro izazovi.

Do tad, struka i vlasnici kluba užurbano slažu igrački kadar koji bi mogao biti bitno osvježen. Iako iz kluba ne žele potvrditi, prema našim informacijama sve je već riješenoriješeno kad su u pitanju igrači Lokomotive Grezda i Bočkaj i oni će se pojaviti na prozivci. Ono što je neizvjesno jest pitanje tko će im se pridružiti... Razgovora iza kulisa ima puno, a u klubu je na snazi zavjet šutnje. Rekli bismo kad se nikad manje nije javno debatiralo o imenima, a nikad se nije bilo sigurnije da će novih igrača biti još. Dolasci će u mnogome ovisiti i o odlascima, a prema sudeći na odlazak su već spremni Matas, Knežević pa i Vojnović. Potonja dvojica dovedena su kao stožerni igrači, ali su, prije svega zbog neadevantne tjelesne, vrlo brzo svoje šanse počeli tražiti s klupe za rezerve. Osim njih, otići bi mogao i Perošević ako se pojavila adekvatna ponuda.

Značiti će to i potrebu za zamjenama na njihovim pozicijama, a da je tako ne kriju ni ljudi u samom klubu. Veznjaci i napadači su tražena roba na tržištu danas, a ako Osijek želi uspjeti u Europi oni moraju biti vrlo dobri pa čak i vrhunski. Moguće je kako će neko od pojačanja doći i u poodmakloj fazi priprema pa će sigurno početak sezone biti izrazito zanimljiv kad su igre bijelo plavih u pitanju. Alen Petrović i njegovi suradnici ponajviše obilaze brojne istočne zemlje, a zasad se o konkretnim imenima slabo piše i govori. 

No, ne sumnjamo kako će Zekić i suradnici znati pronaći pravi balans i pokazati da se Osijek, u godini kad proslavlja 70 godina, uistinu vratio na stare staze slave i kako grabi još snažnije prema još većim uspjesima.

Vratio, vratio, Osijek se vratio!!!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!