Sport / Nogomet

Ljubojević produžuje s Osijekom!

Ljubojević produžuje s Osijekom!

Prema informacijama sa službene internet stranice NK Osijeka, Goran Ljubojević dogovorio je produženje suradnje sa bijelo-plavima za još godinu dana.

Iznos ugovora i uvijeti za sada još nisu poznati. Ljubojević se sada mirno može pripremiti za novu sezonu, a nadamo se da će svojim potpisom opravdati povejrenje čelnika iz Wilsonove.

19.05.2011.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jučer su njih dvojica obavila razgovore s predsjednikom Robertom Špeharom i direktorom Gordanom Matkovićem, nakon kojih su kući otišli s nacrtima novih jednogodišnjih ugovora. Predsjednik Špehar odavao je sliku vrlo zadovoljnog čovjeka nakon što je sve završilo.
- Dotakli smo se mnogih tema. Objasnili smo im da ozbiljno računamo na njih, ali smo se osvrnuli i na ovo proljeće u kojem smo od njih očekivali više. Oduševila me njihova samokritičnost, sami su priznali da su od sebe očekivali više. Druga stvar koja je ključna jest činjenica da su iskazali nedvosmislenu želju da ostanu u Osijeku. To nam je bilo jako važno, jer kakav je smisao nagovarati ih ako oni to ne žele. Međutim, spremni su ostati i prihvatiti liderske uloge u momčadi. Uglavnom, doista sam zadovoljan jer su se obojica pokazala kao vrlo zreli i ozbiljni ljudi. Ponudili smo im nove jednogodišnjeg ugovore koje će, vjerujem, ovih dana i potpisati. Ako se stvari raspletu na taj način bit će to prvi, ali i te kako važan korak u nastojanjima da oformimo jaku momčad za sljedeću sezonu - kaže prvi čovjek bijelo-plavih.

c647ca8d60d5f255523ce698ee7b9ace.jpg
Čak i ako potpišu ugovore, njih dvojica će do kraja prijelaznog roka ipak moći dići sidro iz Gradskog vrta.
- To nismo mogli izbjeći jer su obojica željela kaluzulu u ugovoru da mogu otići ako dođe zadovoljavajuća ponuda. Naravno, u tom bi slučaju i klub financijski profitirao kroz odštetu. Osobno bih volio da obojica odrade cijelu sezonu i pomognu nam u nastojanjima da se vratimo u vrh HNL-a - kaže Špehar.

Prema dostupnim informacijama, za Babića nema dvojbe da će ostati. Pred njim je teška staza povratka i borbe s viškom kilograma jer kada se do kraja tjelesno dotjera, sve drugo će biti samo stvar tehnike. Majstor će uvijek biti - majstor. Što se Ljubojevića tiče, on će vjerojatno “baciti oko” na ono što mu se nudi u inozemstvu, ali će te stvari riješiti do početka priprema.
Inače, baš su Babić i Ljubojević prvi igrači kojima su ponuđeni ugovori po novom modelu - stimulativnom.
- Nećemo više potpisivati ugovore na način da igrači imaju visoka primanja bez obzira na to igrali ili ne. Imat će osnovnu plaću, a ostalo će ovisiti o nastupima, osvojenim bodovima i konačnom plasmanu. Takav sam ugovor imao u Belgiji i iskustva su stvarno dobra. Kod takvih ugovora vrijednost je što se igrači ne bore samo za udarnu postavu nego i za ulazak u 18 jer tako stječu mogućnost dodatne zarade - objašnjava Špehar.
Dakle, isključuje se mogućnost da neki skupi eksponat sjedi na tribinama i “kopa nos”, a lijepa plaća sjeda. Po novim ugovorima, svoja će primanja igrači doista morati zaslužiti.

50d1dd67d5621d0eb8d1f0840e4e8c25.jpg

Stradao i Vidaković

Dobro je da se sezona bliži kraju jer gotovo u svakom kolu Osijek ostane bez jednog igrača. Sjećamo se završetka prošle sezone kada su u posljednjem kolu protiv Cibalije bijelo-plavi bili primorani zaigrati bez devetorice prvotimaca, što zbog ozljeda što zbog kartona. Situacija je gotovo identična i danas. Već ranije su zbog teških ozljeda sezonu završili Milan Pavličić, Josip Lukačević, Ivo Smoje i Hrvoje Kurtović, a susret s Karlovcem uzeo je i Srđana Vidakovića. Njemu je stradao zglob i neće biti u kombinacijama za susret protiv Slaven Belupa.

TEKST: D.Keler, www.glas-slavonije.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!